Arvoteosmyynti

Arvoteos – kirjojen aatelia

Tammella on vuosikymmenten perinteet numeroitujen arvoteosten julkaisijana. Arvoteosten aihepiirejä ovat historia (mm. sotahistoria), perinne, muotoilu ja design. Arvoteoksia painetaan vain rajattu, yksilöllisesti numeroitu ensipainos. Suurikokoiset arvoteokset ovat hyvin runsaasti ja monipuolisesti kuvitettuja, ja graafinen asu on pienintä yksityiskohtaa myöten huolellisesti toteutettu. Teokset painetaan korkealuokkaiselle taidepainopaperille. Arvoteos on keräilijän aarre, juhlava ja ajaton lahja.

Saatavilla olevat arvoteokset

Suomemme – matka halki itsenäisyyden vuosien

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Tammi tuo saataville kahden lähihistorian asiantuntijan kokoaman huikean aikamatkan Suomen tasavallan vuosisataan.

Suomen itsenäisyyden taival valokuvina, sadan vuoden takaa nykypäivään. Tämä kirja on ainutlaatuinen näkymä itsenäisen Suomen taipaleen ensimmäiseen vuosisataan. Kuvan kautta voi sukeltaa aikaan ja elää mukana itsenäisyyden ajan kohtalonhetket, voitot, surut ja arjen.

Kirja on kunnianosoitus menneiden sukupolvien työlle ja taistelulle paremman huomisen puolesta.

Teoksen ainutkertainen kuvakokoelma kantaa lukijan mukanaan sadan vuoden takaisista hetkistä tähän päivään. Tällaista näkymää Suomen itsenäisyyden aikaan ei aikaisemmin ole ollut olemassa. Koko maan kattavien kuva-arkistojen aarteiden kautta tekijät kertovat Suomen itsenäisyyden ajan tarinan uudelleen.

Sen valokuviin tallennetut unohtumattomat hetket ovat ennen näkemätön kurkistus maahan ja sen menneisyyteen. Viimeiselle aukeamalle päästyään lukija on kulkenut huikaisevan matkan itsenäisyysjulistuksen päivistä Nokian jälkeiseen aikaan.

Tekijät:
Aapo Roselius (s. 1975) on poliittisen historian dosentti, vapaa tutkija ja tietokirjailija.
Oula Silvennoinen (s. 1970) on Helsingin yliopiston Euroopan historian dosentti ja tutkijatohtori.

Kirjan koko: 280 x 320 mm           
Sivumäärä: noin 375 s.
Kuvitus: noin 265 kuvaa
Teos on sidottu koviin ylivetokansiin, kluuttiselkä ja -takakansi, foliopainatukset, lukunauha.
Painettu taidepainopaperille.
Kansi, kirjan graafinen suunnittelu ja taitto: Pekka Krankka.
Kuvien reproduktio: Kari Lahtinen.
Painettu 1917 numeroitua kappaletta Porvoossa 2017.
Kustannusosakeyhtiö Tammi
ISBN 978-951-31-9457-7

Toimitukset alkavat heinäkuussa 2017.

Antti Haataja & Pekka Sammallahti

Tuulessa roihuaa maa 

 

 

Kertomus Lapista, jäisestä merestä ja Saamen kansasta 

”Tiedätkö, miltä myrskytuuli kuulostaa telttakankaan paukahdellessa rajusti pimeällä tundralla? Tunnetko, kuinka pyöreät kivet kohisevan joen pohjalla silittävät jalkapohjiasi, kun kahlaat poikki raikkaan virran? Maistatko, miten makealle kataja tuoksuu ilta-auringon langetessa jokitievalle suuren jängän tuolla puolen? Kuuletko kohinan korvissasi, kun adrenaliini syöksyy läpi vartalosi katsoessasi ahman laukkaa kaamoksessa? Tunnetko ihosi kihelmöivän?”

Häikäisevä matka tuntureiden ja revontulien maahan

Tuulessa roihuaa maa on osin -proosan otteella kirjoitettu tietokirja Saamen-maasta. Se on tarina Lapin ja Jäämeren huikeasta luonnosta ja ihmisestä -suuren lohijoen rannalla karun tunturi-ylängön sylissä. Lukija seuraa kirjoittajia heidän matkoillaan tundralla, lohijoilla, Jäämerellä ja taiga-metsissä vuoden kaikkina aikoina – kaamoksen pimeydessä loistaville hangille ja yöttömän yön kiihkeään valoon. Tarinassa seurataan muun muassa naalin ja tunturipöllön elämää sekä kalastajasaamelaista kulttuuria Tenolla, mutta kirja tarjoaa yksittäisiä tarinoita paljon syvemmän katsauksen ihmisen ja luonnon rinnaneloon Euroopan viimeisissä erämaissa.

Kirja on ainutlaatuinen syväluotaus pohjoisen kansan kulttuuriin ja elämään. Kirjan keskeisiä teemoja ovat arktinen ekosysteemi, ilmastonmuutos, ympäristön pirstaloituminen sekä alkuperäiskansan olot kolonialististen otteiden puristuksessa. Teos pureutuu sekä uusimpaan tutkimukseen ekologiasta ja ilmastotieteistä että saamelaisten perinnetietoon alueen luonnosta ja alkuperäiskansan kulttuurista.

Kirja on monipuolisesti ja runsaasti kuvitettu. Tekijät ovat itse kuvanneet kirjan kaikki 270 valokuvaa, ja he ovat eläneet sen luonnon ja kulttuurin keskellä, josta kirjoittavat. Kirjan upeat kuvat tarjoavat eturivin paikat matkalla pohjoiseen luontoon, saamelaiskulttuuriin ja revontulten valaisemaan Saamen-maahan. Kirjan valokuvat ovat ylistys maailmalle, joka hyväilee yöttömän yön aurinkona kasvojamme.

Tekijät:
Antti Haataja (s. 1977) on syntynyt Kajaanissa, varttunut Kainuun metsäpeura ja susisaloilla ja opiskellut Helsingissä useissa korkeakouluissa. Antti on kulkenut Jäämeren erämaissa vuodesta 2009 lähtien. Vasta yli tuhannen vaeltamansa kilometrin jälkeen hän sai katsoa naalia silmiin.
Pekka Sammallahti (s. 1947) on Saamen kielen ja kulttuurin emeritusprofessori
on syntynyt Helsingissä, mutta asunut suuren virran rannalla yli kolmekymmentä vuotta. Pekka tuntee saamelaisia sekä pohjoisia alkuperäiskansoja koskevat kysymykset läpikotaisin.

Kirjan koko: 280 x 320 mm · Sivumäärä: 448 s. · Kuvitus: 270 kuvaa

Teos on sidottu koviin ylivetokansiin, kluuttiselkä ja takakansi, foliopainatukset, lukunauha.

Painettu taidepainopaperille. Kansi, kirjan graafinen suunnittelu ja taitto: Petri Latvala. Kuvien reproduktio: Kari Lahtinen. Painettu 1917 numeroitua kappaletta Porvoossa 2017. ISBN 978-951-31-9457-4

suomen-panssarisota-kansi

Suomen panssarisota

Ainutlaatuinen numeroitu arvoteos panssarisodankäynnistä Suomen ja sen lähialueiden sotatoimialueilla.

# Panssariaseiden alkuperä
# Panssarisotatoimet Venäjän sisällissodassa ja Suomen itsenäistymisvaihe
# Suomen taistelupanssarivaunujoukkojen historia 1919–1944
# Kotimaisten panssariauto- ja panssarijunayksiköiden historia
# Panssarintorjunnan kehitys rautakangista panssarinkauhuihin
# Neuvostoliiton panssarijoukkojen ja panssariteollisuuden kehitys 1920–1940-luvuilla – varustautumisen, asekaupan ja sotateollisuuden ristiveto meillä ja muualla
# Panssariase suurvaltapolitiikan instrumenttina 1910–1940-luvuilla – Suomi suurvaltojen puristuksissa
# Saksalaisten panssaritoiminta Suomen rintamilla
# Ainutlaatuinen kuva-aineisto käsittää yli 400 huippulaadukasta valokuvaa
# Mukana harvinaisuuksia koti- ja ulkomaisista arkistoista, taiteilija Leslie Quagrainen panssarivaunumaalauksia sekä esinekuvia Panssarimuseon kokoelmista.

Suomen panssarisota on monipuolinen perusesitys panssarisodankäynnistä Suomen ja sen lähialueiden sotatoimialueilla. Kansantajuisesti kirjoitettu teos on samalla ajanmukainen yleisesitys Suomen vuosien 1918 ja 1939–1945 sodista taustoineen.
Kokonaisuudesta piirtyy esiin taistelupanssarivaunujoukkojen kotimainen kehityshistoria. Suomeen suurvaltapolitiikan sivutuotteena saadun ja pitkään väheksytyn erikoisaselajin ympärille muotoutui 1942 eri aselajien sotatoimiyhtymä, johon nykyinenkin panssarijoukko-osasto pohjautuu.

TEKIJÄT YHTEISTYÖSSÄ ALAN ASIANTUNTIJOIDEN KANSSA
Teos perustuu palkitun kuvatoimittajan Kalevi Keskinen sisältösuunnitelmaan, jota kirjoittaja FM Elias Salminen on täydentänyt. Kuluvalla vuosikymmenellä tekijät ovat olleet yhdessä toteuttamassa arvoteoksina perusesityksiä eri aselajien historioista. Syksyllä 2015 ilmestyi Pommituslentäjät Suomen sodissa 1918–1945.

Kirjallinen lähdeaineisto nojaa kotimaiseen panssarialan ja muun sotahistorian tutkimuskirjallisuuteen sekä lehdistöaineistoon. Tärkein yksittäinen arkisto on ollut Panssarimuseon arkisto. Kuva- ja tietoaineistoa on kerätty useista julkisista ja yksityisistä arkistoista. Lehdistölähteistä merkittävin on helmikuusta 1952 neljästi vuodessa ilmestynyt Panssari-lehti, joka 1985 valittiin Suomen parhaaksi kiltalehdeksi.

Teoksen kuva-aineiston on koonnut Kalevi Keskinen, joka vastaa myös kuvateksteistä. Runsas kuvitus on peräisin muassa muun muassa Puolustusvoimien Kuvakeskuksen, Sotamuseon, Panssarimuseon, Museoviraston sekä Saksan Bundesarchivin ja Viron Rahvusarhiivin kokoelmista sekä lukuisilta Suomen panssarisotahistorian pitkän linjan asiantuntijoilta.

Panssariajoneuvojen väripiirustuksista vastaa kiitetty taiteilija Leslie Quagraine. Panssarimuseon amanuenssi Jari Saurio on toiminut hankkeen keskeisenä neuvonantajana ja tarkastajana. Teos on toteutettu osin yhteistyössä Panssarimuseon kanssa.

Tekijöistä

Kuvatoimittaja Kalevi Keskinen (s. 1941) tunnetaan yli 50 ilmailuhistoriallisen teoksen suunnittelijana ja lukuisten sotahistoriallisten suurteosten toimittajana. Hänelle on myönnetty Lauri Jäntin säätiön palkinto kunniamaininnalla sekä ilmailutoimittajien Follow Me -palkinto.

FM Elias Salminen (s. 1972) on tietokirjailija ja kustannustoimittaja, joka 2010-luvulla on vastannut Tammen ja WSOY:n sotahistoriallisten arvoteosten toimittamisesta. Salminen on toiminut myös suomentajana, tieteellisenä kirjoittajana ja kustannustoimittanut monia populaarihistorian tietoteoksia.

Suomen panssarisota
– Kirjan koko: 245 x 340 mm
– Sivumäärä: 464 s.
– Kuvitus: yli 400 kuvaa
– Teos on sidottu koviin ylivetokansiin, nahkaselkä pintein ja foliopainatuksin, lukunauha.
– Painettu taidepainopaperille.
– Kansi, kirjan graafinen suunnittelu ja taitto: Jukka Aalto / Armadillo Graphics
– Kuvien reproduktio: Jukka Aalto / Armadillo Graphics

Painettu 1950 numeroitua kappaletta Porvoossa 2016.

ISBN 978-951-31-8660-9

Ajan_mestarit_kansi

Joona Vuorenpää
Ajan mestarit

Upea arvoteos suomalaisista kellosepistä Suomessa ja maailmalla

AJAN MESTARIT kertoo Kelloseppäkoulusta valmistuneista kellosepistä ja mikromekaanikoista Suomessa ja maailmalla.

– Teos on ainutlaatuinen kokonaisesitys kotimaisesta kellomuotoilusta ja kellosepistä.

– Ajan mestarit tuo ensi kertaa kattavasti esille suomalaisten kelloseppien piinkovan ammattilaisuuden, ja samalla se avaa mielenkiintoisia kurkistusaukkoja kellojen maailmaan. Suomalainen kelloseppäkoulutus on maailmanlaajuisesti vertaansa vailla: opinnot alkavat omien työvälineiden valmistamisella.

– Kellot seuraavat korujen lailla muotia, niiden muotokielessä näkyy maamme ja koko maailman historian ja erilaisten virtausten vaikutus.

– Tämä kirja valottaa kellomuotoilun taustoja: miten idea jalostuu kelloksi? Osa kelloista tehdään yksittäiskappaleina, osa päätyy sarjatuotantoon.

– Teoksessa kerrotaan, miten kelloja on valmistettu, miksi suomalaiset kellosepät ovat maailmankuuluja ja millaisia perinteitä ala kantaa mukanaan ja miten se pyrkii rikkomaan niitä.

– Huikea kuva-aineisto: teoksen lähes 400 kuvaa kertovat tarinaa kelloseppien hienovaraisesta luovasta työstä upeita kelloja unohtamatta. Osa kuvista on kuvattu vain tätä teosta varten.

Joona Vuorenpää
Joona Vuorenpää (s. 1967), on helsinkiläinen valtiotieteen maisteri. Hän työskentelee finanssialalla viestintätehtävissä. Kelloista kiinnostunut Vuorenpää toimii kello- ja kulta-alan luottamustehtävissä sekä kirjoittaa aiheesta alan lehtiin. Hän on aiemmin julkaissut teokset Kellomies – Rannekellot ajan käyttöesineinä ja harrasteena (Tammi 2011) Prätkämies – Moottoripyörät menopeleinä ja intohimona (Tammi 2013).

Ajan mestarit
– Kirjan koko: 280 x 320 mm
– Sivumäärä: 420 s.
– Kuvitus: lähes 400 kuvaa

– Teos on sidottu koviin ylivetokansiin, puoliranskalainen sidosasu kangaskluutein ja foliopainatuksin, lukunauha.
– Painettu taidepainopaperille.
– Kansi, kirjan graafinen suunnittelu ja taitto: Jukka Aalto / Armadillo Graphics
– Kuvien reproduktio: Kari Lahtinen

Painettu 1200 numeroitua kappaletta Porvoossa 2016.

ISBN 978-951-31-8334-9

 

Muotoilun_klassikot_kansi

Muotoilun klassikot

Muotoilun klassikot -teoksessa käydään perusteellisesti läpi 1900-luvun nimekkäimpiä muotoilun mestareita sekä heidän vaikutustaan taideteollisuuden ja taiteen eri osa-alueilla (huonekalut, valaisimet, lasi ja keramiikka, tekstiilit, teollinen muotoilu, graafinen suunnittelu).

Teos johdattaa lukijansa läpi taiteen ja taideteollisuuden kultakauden. 1950-luvun molemmin puolin luotu muotoilu on haluttu keräilykohde.

Teoksessa on runsaasti tämän päivän lukijalle tuttuja esineitä. Skandinaavinen muotoilu on hyvin edustettuna (mm. Kaj Franck, Alvar Aalto, Arne Jacobsen).

Kirjan lopussa on esittelyt aikakauden suunnittelijoista ja valmistajista sekä hakemisto.

Kirjoittaja
Teoksen kirjoittaja Alastair Duncan on Yhdysvaltojen johtava muotoilun asiantuntija. Hän on toiminut mm. Christiesin huutokauppakamarin New Yorkin toimistossa 1900-luvun taideteollisuuden asiantuntijana. Duncan on julkaissut useita muotoilua käsitteleviä kirjoja.

Muotoilut klassikot
Kirjan koko: 235 x 305 mm
Laatikon koko: 267 x 332 mm
544 sivua
yli 1000 kuvaa
• kirja on sidottu koviin kansiin, etukannessa neliväripainatus sekä hopeanharmaa silkkipäällys, jossa foliopainatus
• sivulle avautuva laatikko on tummansinistä silkkiä, jossa metallinhohtoinen turkoosi foliointi

MID-CENTURY MODERN COMPLETE ilmestyi Isossa-Britanniassa 2014.
Suomennos: Sami Heino
Asiantuntija: Kari-Paavo Kokki
Kannen, kotelon ja esitteen suunnittelu: Tuija Kuusela / Stiili
Painettu 1700 numeroitua kappaletta vuonna 2015.

ISBN 978-951-31-8251-9

Elises_World_kansikuva

ELISE’S WORLD

Kirjan koko: 240 x 345 mm
Sivumäärä: 176 sivua
Runsaasti kuvitettu, kielinä suomi ja englanti.
Teos on sidottu, kannessa on puoliranskalainen kluuttisidos.
Teos on painetussa avokotelossa.
Kustannusosakeyhtiö Tammi
Painettu Porvoossa 2014

ELISE´S WORLD on väljä kuvakollaasi taiteilija Riitta Nelimarkan alter egon Elisen sattumuksista.
Kirja perustuu taiteilijan ilmeikkäisiin teoksiin vuosilta 2000–2013 ja niihin napittuviin kirjallisiin huomioihin. Värikkään teoksen avainsana on suhtautuminen: tapa reagoida elämän monenkaltaisiin oikkuihin ja välttämättömyyksiin. Sattui mitä tahansa, totinen marina on hyödytöntä!

Riitta Nelimarkka on kansainvälisesti tunnettu taiteilija, jonka repertuaariin kuuluu piirustuksia,
maalauksia, grafiikkaa, animaatioita, taide- ja runokirjoja sekä taidetekstiilejä. Nelimarkan taiteelle
on ominaista hehkuvat värit, mielikuvitukselliset hahmot ja kekseliäs aforistiikka, jotka yhdistyvät yllättävään huumoriin ja itseironiaan. Useissa teoksissa keskushahmona on taiteilijan alter ego Elise.

Nelimarkka on tehnyt monia tilaustöitä muotokuvista monumentaalisiin ryijyihin. Teoksia on esillä yksityiskodeissa, julkisissa rakennuksissa, yrityksissä, hotelleissa sekä useissa Suomen suurlähetystöissä. Nelimarkan taidetta on ollut myös esillä monilla kansainvälisillä festivaaleilla ja biennaaleissa, ja hän on saanut töillään lukuisia palkintoja. Galleria- ja museonäyttelyitä sekä festivaalikutsuja taiteilijalla on ollut Shanghaista, Pietarista, Tukholmasta ja Brysselistä Meknesiin, Limaan ja Los Angelesiin.

Nelimarkan töihin voi tutustua Loviisan keskustassa sijaitsevassa Bongan linnassa, jossa on pysyvästi esillä pari sataa teosta noin neljänkymmenen vuoden ajalta.

Teosta on saatavissa myös serigrafian kera. Kysy asiakaspalvelustamme lisää!

Arvoteokset

Bonnier Kirjat Suomi Oy

Myynti ja markkinointi:
Myyntipäällikkö Suvi Gardemeister, suvi.gardemeister(a)bonnierbooks.fi, puh. 010 5060 153.

Käsikirjoitusideat:
Tietokirjallisuuden toimituspäällikkö Kati Lampela, kati.lampela(a)tammi.fi, puh. 010 5060 331.

Asiakaspalvelu

Puh. 010 5060 333
Avoinna arkisin ma klo 10.00–17.00, ti–pe  klo 9.00–15.00. Soitto lankapuhelimesta 0,0828 €/puhelu + 0,0595 €/minuutti. Soitto matkapuhelimesta 0,0828 €/puhelu + 0,1704 €/minuutti.

Korkeavuorenkatu 37, 00130 Helsinki
PL 1259, 00101 Helsinki
arvoteos@bonnierbooks.fi