Lapset ja nuoret

Tammi on Suomen merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjakustantamoita. Tammen kustannuslistoilta löytyy monta lukijoiden rakastamaa sarjaa, kuten Harry Potter, Risto Räppääjä, Ella ja kaverit, Supermarsu ja Myyrä. Perheen pienimmät ovat jo vuosikymmenten ajan ihastuneet Tammen kultaisiin kirjoihin. Viime vuosina Tammen suosituimpaan tuotantoon ovat kuuluneet myös Soivat laulukirjat ja uudet Muumi-kirjat.

Saara Tiuraniemi

Kustantaja

0400 873 335

Saara Tiuraniemi

Maailmassa minua eniten kiinnostavat tarinat ja ihmiset, ja työskenteleminen kustantamossa on paras paikka yhdistää nämä kaksi intohimoa. Suuri osa ajastani kuluu käsikirjoituksia lukiessa ja kirjojen tekijöitä tavatessa. En voi myöskään vastustaa kunnon annosta kulttuuri- ja taidepolitiikkaa. Minut tunnistaa siitä, että en liiku askeltakaan ilman teekuppiani!

Leena Järvenpää

Kustannuspäällikkö

010 5060 314

Leena Järvenpää

Vastaan toimituksessamme molempien kustantamojen lisensseistä, kumppanuuskustantamisesta ja brändeistä. Uusien konseptien suunnittelu, ideoiden pyörittely ja kokeileminen on loputon innostukseni lähde.

Saan mellastaa lapsuuden maailmassa ja Muumilaaksossa villisti ja vapaasti, lastenmusiikista puhumattakaan.

Katariina Heilala

Kustannustoimittaja

010 5060302

Katariina Heilala

Monipuolisessa toimitustyössä lasten- ja nuortenkirjojen parissa yksi missio on kirkastunut ylitse muiden: lukemisen merkitys. Lukekaamme siis maailmaa ympärillämme ja lukekaamme kirjoja. Lukekaamme elämää, tekstejä ja kuvia. Luetaan itseksemme ja luetaan toisillemme, ääneen: aikuiset lapsille, mutta myös aikuiset aikuisille, lapset aikuisille ja toisille lapsille, kaikki toisillemme. Puhutaan lukemastamme. Niin maailma paranee ja pelastuu. Ja huomenna luetaan taas lisää.

Mirkka Hynninen

Kustannustoimittaja

010 5060 308

Mirkka Hynninen

Olen työskennellyt Tammessa kustannustoimittajana vuodesta 2006, vuodesta 2008 lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa. Nautin työn monipuolisuudesta, lahjakkaista ja inspiroivista tekijöistämme sekä etuoikeudesta seurata läheltä, kuinka sana ja kuva löytävät toisensa.

Sanna Uimonen

Kustannustoimittaja

010 5060 336

Sanna Uimonen

Hyvä tarina on mannaa sielulle: se antaa voimia arkeen ja vie seikkailuun! Kuten C.S. Lewis on sanonut, lumotuista metsistä lukeminen ei tee tavallisia metsiä tylsiksi, vaan niistäkin tulee hivenen lumottuja. Lasten- ja nuortenkirjat ovat intohimoni ja olen onnellinen siitä, että saan työskennellä niiden parissa. Toimitan kuvakirjoja, runokirjoja, lasten- ja nuortenromaaneja, nuorten aikuisten romaaneja - kotimaisia ja käännöskirjoja.

Antti Valkama

Toimituspäällikkö, Sangatsu Manga

050 361 4114

Antti Valkama

Mangamies, suomentaja, japaninopettaja, turistiopas.

Anna Warras

Kustannustoimittaja

010 506 0339

Anna Warras

Olen pitkän linjan lasten- ja nuortenkirjojen kustannustoimittaja. Tykkään huristella raitiovaunulla ja polkupyörällä, mutta en kuitenkaan yhtä aikaa. Rakastan värejä, muotoja ja tunteita – myös kirjoissa!

Mikael Ahlström

Toimituspäällikkö

010 506 0202

Mikael Ahlström

Hurahdin varhaisnuorena Tolkieniin, Asterixiin ja Non Stop -lehtiin, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Arvostan kaikkea hyvää kirjallisuutta, laadukkaita suomennoksia ja fiksuja sarjakuvia.

Laura Lyytinen

Graafikko

010 5060 320

Laura Lyytinen

Sulje
Kuvat © Aapo Huhta