Suomennettu kaunokirjallisuus

Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden lippulaiva on vuonna 1954 perustettu Keltainen kirjasto. Meidät tunnetaan paitsi Hemingwaysta ja Steinbeckista, myös tämän hetken kiehtovimmista nykykirjailijoista:  Jennifer Egan, Haruki Murakami ja Peter Høeg hehkuvat keltaisissa väreissä. Tummia sävyjä listaamme tuovat Lars Keplerin, Håkan Nesserin ja Stephen Kingin kaltaiset  jännityskirjallisuuden huippunimet.

Päivi Koivisto-Alanko

Kustannuspäällikkö

010 5060 316

Päivi Koivisto-Alanko

Tulin kirja-alalle vuonna 1995, ja olen kulkenut sanakirjoista Shakespearen kautta Keltaiseen kirjastoon. Itse olen kirjoittanut väitöskirjan ja retkeilyoppaan.

Johanna Harkkila

Kustannustoimittaja

010 5060 306

Johanna Harkkila

Olen ollut kustannustoimittaja jo 15 vuotta, mutta vieläkin jokaisen toimitustyön alkaessa jännittää: mitä historiallisia kerroksia paljastuukaan Sebaldin teoksesta, miten suomentaja on ratkaissut puhekielisyyden Eganin romaanissa tai sanaleikit Keyesin tiiliskivessä, miten juoni taipuu takakansitekstiksi, huomaavatko lukijat juuri tämän kirjan erityislaatuisuuden?

Helmi Keränen

Kustannustoimittaja

Helmi Keränen

Harrastan pöyristymistä, huvitun kaatuilusta ja uskon, että novellisti Dorothy Parker oli oikeilla jäljillä vastatessaan puhelimeen "Oh, what fresh hell is this?"

Ulla Asantila

Kustannustoimittaja

010 5060 162

Ulla Asantila

Sulje
Kuvat © Aapo Huhta