Ajankohtaista

01.02.2017 Uutiset

Max Seeckin Hammurabin enkelit on vuoden 2016 paras esikoisdekkari

Max Seeck. Kuvaaja: Elina Simonen

Suomen dekkariseura palkitsi Max Seeckin romaanin Hammurabin enkelit (Tammi, 2016) Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla.

Palkintoperusteluissa todetaan:

Hammurabin enkelit (Tammi, 2016) sai esikoiskirjaksi poikkeuksellisen paljon huomiota – ansaitusti. Tausta, Jugoslavian hajoamissodat, on omaperäinen ja antaa paljon mahdollisuuksia teoksen lunastettavaksi. Esikoisteokseksi Hammurabin enkelit onkin poikkeuksellisen hiottu: jännitys kasvaa tasaisesti, juoni on taiten rakennettu, ja yllätyksiä riittää aivan viimeisille sivuille asti.

Max Seeckin esikoisteos eroaa miellyttävällä tavalla nykytrillerien vakiokaavasta sillä, mitä siinä ei ole. Ei ole Venäjän Suomeen kohdistamaa uhkaa, eikä tarina ole pelkkää toimintatykitystä päähenkilöiden viime hetken pelastuksineen. Kroatiassa kadonneen suomalaisen lähetystövirkailijan katoamiseen liittyvää arvoitusta keritään auki maltillisesti ja jopa kihelmöivästi. Myös henkilökuvat on rakennettu kiinnostaviksi.

Max Seeckin jännityskirjailijan ura on käynnistynyt vähintäänkin lupaavasti.”

Vuoden johtolanka -palkintoraatiin, joka valitsi voittajan ja parhaan esikoisen, kuuluivat Kai Hirvasnoro, Kirsi Hietanen ja Jonna Lehtinen.

Max Seeck (s. 1985) on helsinkiläinen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, joka toimii päivisin yritysvalmentajana ja kirjoittaa öisin musiikin säestämänä henkeäsalpaavia trillereitä. Hammurabin enkelit -teoksen käännösoikeudet on myyty Saksaan ja Viroon.

 

Haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Satu-Maria Rastas, satu-maria.rastas@tammi.fi tai 050 361 7980

Lisää uutisia

Katso kaikki