Ajankohtaista

05.04.2017 Uutiset

Mur, eli karhu -lastenkirjaan perustuva sovellus palkittiin Bolognan lastenkirjamessuilla

Kaisa Happosen ja Anne Vaskon Mur, eli karhu -kirjaan perustuva tanskalaisen Step in Booksin app sai parhaan laajennetun todellisuuden sovelluksen palkinnon. Sovellus tuo sisältöä kirjaan ja toimii vain yhdessä teoksen kanssa. Pienen Mur-karhun tarina on pieni suuri kertomus unettomuudesta, identiteetistä ja itsensä löytämisestä.

”On mielekästä luoda hybridejä, joissa yhdistyy sekä painettu että digitaalinen tuote. Siinä missä yhteisen iltasatuhetken on todettu tukevan lapsen kehitystä myös jaetut onnistumisen hetket pelillisissä konteksteissa kohottavat lapsen mediakokemusta. Haluamme tarjota mielekästä ajan viettoa, joka tuo lapsen ja aikuisen saman tarinan ääreen tutkimaan yhdessä sen vuorovaikutteista maailmaa.”, kertovat tekijät Kaisa Happonen ja Anne Vasko.

Mur, eli karhu -kirja on mukana Unikudelmianäyttelyssä 22.4. – 16.7.2017. Näyttelyn teemakirjat kertovat suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Unikudelmia on kevään 2017 Lumotut sanat -lasten ja nuorten sanataideviikkojen päätuotanto ja osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Lumottujen sanojen jälkeen näyttely kiertää Suomessa viisi–kymmenen vuotta. Anne Vaskon kuvitukset ovat myös mukana Mikkelin kuvitustriennalessa Mikkelin taidemuseossa 10.6. – 10.9.2017.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: tiedotus@tammi.fi

Mur, eli karhu

Lisää uutisia

Katso kaikki