Ajankohtaista

13.01.2017 Uutiset

Nurmijärven kunta lahjoittaa Anne Vaskon Jukolan seitsemän poikaa -lastenkirjan Suomi 100 -vuonna syntyville

Kuva: Nurmijärven kunta

Tämän vuoden nurmijärveläiset vauvaperheet saavat Aleksis Kiven klassikkoromaaniin Seitsemään Veljekseen pohjautuvan lastenkirjan: ”Jukolan seitsemän poikaa, luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan”. Kirjan lahjoituksella juhlistetaan myös Suomen itsenäisyyden juhlavuotta.

Jukolan seitsemän poikaa tuo oivalla tavalla lapsille ja perheille tutuksi Kiven maailmaa ja sopii siten kansalliskirjailijan syntymäkunnassa juhlavuonna erinomaisesti lahjaksi vastasyntyneiden perheille, kertoo kunnanjohtaja Kimmo Behm. Perheet saavat kunnanjohtajan tervehdyksellä varustetun kirjan ensimmäisen neuvolakäynnin yhteydessä kirkonkylän, Klaukkalan sekä Rajamäen äitiys- ja lastenneuvoloissa.

Nurmijärvellä syntyy vuosittain yli 400 lasta, mikä on lähiseudun korkeimpia lukemia. Kaikkiaan kunnan väkiluku on kaksinkertaistunut runsaan kolmenkymmenen vuoden aikana. Tällä hetkellä nurmijärveläisiä on runsaat 42 000.

Yksi, kaksi, kolme… montako vihtaa on saunassa? Entä montako veljestä on Jukolassa? Lasketaan yhdessä leppäkerttujen kanssa! Samalla tulee tutuksi koko Aleksis Kiven kuuluisa veljessarja kaikkine kotieläimineen. -Värikylläinen ja humoristinen kuvitus tuo klassikkoromaanin nykyaikaan ja koko perheen riemuksi, sanoo kustannuspäällikkö Leena Järvenpää kirjan kustantaneelta Kustannusosakeyhtiö Tammelta.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy kunnassa monin eri tavoin

Suomen itsenäisyyden juhlavuotta juhlitaan Nurmijärvellä monin eri tavoin. Päiväkodeissa on kuukausittaisia teematapahtumia ja myös koulut valitsevat omat teemansa ja toteutuksensa. Luku 100 näkyy ainakin satana kasvina, käpylehmänä sekä kuvana lumiukoista ja koulusta. Paikallisia tapahtumia järjestetään muun muassa valtakunnallisina luonnon päivinä sekä syödään yhdessä -päivinä. Kirjastoissa on näyttelyitä, luentoja ja keskustelutilaisuuksia. Loppuvuoden huipennus tulee näkymään syksyllä avautuvassa monitoimitalossa järjestettävissä juhlallisuuksissa.

Lisätiedot Anne Vaskon Jukolan seitsemän poikaa -kirjasta.

Lisää uutisia

Katso kaikki