Ajankohtaista

09.06.2017 Uutiset

Olli Heikkonen ja Kristiina Wallin Einari Vuorela -runopalkintoehdokkaina

Olli Heikkosen Teoria kaikkein pienimmistä ja Kristiina Wallinin Valon paino ovat ehdolla joka kolmas vuosi jaettavan Einari Vuorela -runopalkinnon saajaksi. Palkinnon suuruus on 8 500 euroa ja sen voittaja julkistetaan 10.9.2017.

Ansiokkaasta suomenkielisestä painetusta runoteoksesta joka kolmas vuosi myönnettävää Einari Vuorela -runopalkintoa tavoittelee kaksi Tammen julkaisemaa runoteosta: Olli Heikkosen Teoria kaikkein pienimmistä (2015) ja Kristiina Wallinin Valon paino (2016).

Palkintolautakunnan perusteluiden mukaan Heikkosen proosarunoja ”kantaa poikkeuksellisen rikas kieli, samaan aikaan vuolas ja täsmällinen. Kokoelma tarjoaa lisäksi sarjan puhutteluja, sanontoja ja sanaparsia, mikä tuo siihen yllättävää huumoria.”

Wallinin kokoelman palkintolautakunta toteaa olevan ”samaan aikaan fragmentaarinen ja yhtenäinen kokonaisuus. [––] Esiin nousevat kuvat ovat villin-raskaita, harsonkeveitä ja avaavat lukijan mielessä yhä uusia ikkunoita avoimeen tilaan.”

Palkintolautakuntaan kuuluivat puheenjohtajana kirjailija ja kriitikko Jukka Koskelainen, kirjailija Johanna Venho ja teatterinjohtaja ja -ohjaaja Kimmo Lavaste. Einari Vuorela -palkinnon kunniapuheenjohtajana toimii professori Anto Leikola.

Einari Vuorela -runopalkinto jaetaan Keuruulla 10.9.2017 ja sen myöntää Keuruun kaupunki.

Lisää uutisia

Katso kaikki