Ikkabog-kilpailu

21.8.2020

Osallistu Ikkabog-kuvituskilpailuun

Etsimme Ikkabogille nuoria kuvittajia! J. K. Rowlingin kustantaja Tammi julistaa kuvituskilpailun alle 13-vuotiaille lapsille, jotka voivat lähettää kuvituksensa vanhemman tai huoltajan välityksellä kilpailuun.

Kolmekymmentäneljä onnekasta voittajaa saa piirustuksensa tai maalauksensa koristamaan myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa Ikkabog-kirjaa, ja myös muita palkintoja on tarjolla. J. K. Rowling on valinnut kunkin luvun kuvitusaiheet, joilla kilpailuun voi osallistua.

Kannustamme jakamaan osallistuvia kuvitustöitä sosiaalisessa mediassa hashtageilla #TheIckabog, #Ikkabogtarina, #tammikirjat. Myös Tammi voi jakaa kilpailutöitä sosiaalisessa mediassa.

Palkinto

34 onnellista voivat saada kuvitustyönsä kirjaan Ikkabog, joka ilmestyy Suomessa joulukuussa 2020. Jokainen voittaja saa Ikkabog-kirjan ja 3 muuta Tammen julkaisemaa lastenkirjaa, 100 euron stipendin sekä 300 euron edestä Tammen julkaisemia lastenkirjoja valitsemalleen koululle tai luokalle.

Osallistumisohjeet

Kilpailuun on helppo osallistua, seuraa vain näitä ohjeita!
Kuvituskilpailuun voivat osallistua alle 13-vuotiaat lapset. Lapsen huoltaja lähettää kuvitukset kilpailuun. Tarkista, että olet lukenut ohjeet huolella, sillä kilpailuun voi osallistua vain ohjeiden mukaiset työt. Lähetä työ sähköpostilla osoitteeseen kilpailu@tammi.fi. Ilmoita viestissä lapsen ikä sekä kuvituksen teema ja mihin lukuun se liittyy. Muista liittää mukaan myös puhelinnumerosi. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista, ja kuvituksia voivat lähettää suomalaislapset mistä päin maailmaa tahansa. Lapsi voi lähettää yhden kuvituksen julkaisupäivää kohden, mutta voi osallistua halutessaan osan tai kaikkien julkaisupäivien kuvituksiin (max. 34 kuvaa). Vain yksi työ lasta kohden voidaan valita voittajaksi. Pidä lapsesi kuvitukset hyvässä tallessa, suorana ja kuivassa tilassa. Olemme yhteydessä kilpailun voittajiin viimeistään viikolla 43. Voittajia pyydetään lähettämään Tammelle alkuperäinen kuvitustyö painokelpoisessa kunnossa (ole hyvä ja lue kuvitusohjeet) 26.10. mennessä. Jos tämä ei ole mahdollista, työtä ei voida valita kirjaan. Edellytämme kuvitustyön oikeuksien siirtämistä meille kirjaa ja markkinointia varten. Lisätietoa saat kohdasta ”Säännöt ja ohjeet”. Pidä huolta, että olet toimittanut kilpailutyösi 19.10.2020 klo 22 mennessä. Osallistumalla tähän kilpailuun suostut ehtoihin, jotka on lueteltu kohdassa ”Yksityisyys” sekä kilpailumme ”Säännöissä ja ohjeissa”. Onko sinulla kysyttävää? Lähetä kysymyksesi osoitteeseen kilpailu@tammi.fi.

Kuvitusohjeet

Kilpailussa otetaan huomioon ainoastaan työt, jotka liittyvät kirjailijan antamiin kuvitusteemoihin, ja jotka täyttävät alla olevat vaatimukset. Poikkeukset säännöistä saattavat johtaa kilpailutyön hylkäämiseen.

 • Kuvitukset tulee tehdä puhtaalle valkealle paperille (ilman taustakuviota, ruutuja tai linjoja).
 • Kilpailuun osallistuvien töiden tulee olla A4-kokoa.
 • Kuvitusten tulee täyttää paperi mahdollisimman laajasti(älä lähetä kilpailuun työtä, jossa on pieni kuvitus paperin keskellä).
 • Kuvitusten tulee olla värillisiä, ei mustavalkoisia.
 • Parhaan tuloksen saamiseksi käytä maaleja, väriliituja tai puukyniä. Vältä kevyitä ja vaaleita kyniä
 • Älä käytä neon- tai metallivärejä, sillä ne eivät toistu painotuotteessa.
 • Kaikkien kuvitusten tulee olla kaksiulotteisia (älä käytä kolmiulotteisia elementtejä).
 • Älä käytä glitteriä tai alumiinifoliota.
 • Kuvitusten ei pidä sisältää mitään henkilökohtaisia tietoja, kuten osallistujan nimeä, ikää, asuinpaikkaa tai allekirjoitusta.
 • Kuvituksissa ei tule käyttää valokuvaa (esim. leiketöissä).
 • Kuvitusten tulee olla käsin piirrettyjä tai maalattuja (digitaalinen tai sähköinen media tai tietokoneohjelmistolla luotu työ ei sovellu kilpailuun).
 • Kuvituksissa tulee olla aineksia vain kyseisestä aiheesta, eikä niiden tule paljastaa ennenaikaisesti kertomuksen myöhempiä tapahtumia. Jos esimerkiksi jonkin hahmon tukka leikataan lyhyeksi kesken kertomuksen, sinun tulee näyttää kuvituksessa tukka sellaisena kuin se on kuvituksen kuvaamalla hetkellä eikä sellaisena kuin se tulee olemaan myöhemmin.
 • Kuvitukset arvioidaan ikätasoisesti seuraavien tekijöiden perusteella: luovuus, sommittelu, värinkäyttö, toimivuus suhteessa tekstiin ja tekniset edellytykset.
 • Kuvitukset tulee lähettää arvioitavaksi digitaalisesti JPEG- tai PNG-tiedostona (koko alle 10 Mt) – joko skannattuna tai valokuvattuna. Varmista, että kuvassa ei ole voimakasta varjoa tai valoheijastuksia ennen kuin lataat kuvan.
 • Alkuperäiset kuvitustyöt tulee pitää tallessa ja puhtaina, ei taitettuina tai nidottuina, ja voittajia pyydetään lähettämään alkuperäiset työt kustantajalle viimeistään 26.10.2020. Työt, jotka eivät ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, jäävät pois kirjasta.
 • Voittajakuvituksia saatetaan rajata, editoida, muokata, skaalata, retusoida, digitaalisesti parantaa tai muuten käsitellä painamista varten.

Säännöt ja ehdot

Osallistuessasi kilpailuun katsomme että olet hyväksynyt nämä säännöt ja ehdot.

 1. Tämä on taitoihin perustuva kilpailu, joka antaa kilpailijoille mahdollisuuden olla yksi 34:stä Voittajien kuvitustyöt (ja etunimi, ikä ja paikkakunta) julkaistaan kirjassa Ikkabog, joka ilmestyy Suomessa joulukuussa 2020. Jokainen voittaja saa Ikkabog-kirjan ja 3 muuta Tammen julkaisemaa lastenkirjaa, 100 euron stipendin sekä 300 euron edestä Tammen julkaisemia lastenkirjoja valitsemalleen koululle tai luokalle.
 2. Kaikki kirjan luvut julkaistaan arkisin 1.9.-16.10.2020 digitaalisesti sivustolla tammi.fi/ikkabogtarina, 1-3 lukua jokainen arkipäivä. Tarinoiden yhteydessä julkaistaan kuvitusteemat. Tekstin ilmestyessä osallistujia pyydetään toimittamaan kuvituksia tiettyihin lukuihin kuvitusohjeistuksen mukaisesti. Osallistuvien töiden tulee olla alle 13-vuotiaiden lasten itsensä tekemiä, ja niiden toimittajana täytyy olla lapsen vanhempi tai huoltaja. Voittajilta edellytetään tekijänoikeuksien luovuttamista.