Ikkabog


J.K. Rowlingin uusi lastenkirja ilmestynyt – kuvituskilpailun voittajat nyt selvillä

J.K. Rowlingin uusi, tarunhohtoinen romaani Ikkabog ilmestyy tänään 1.12.2020. Samalla julkistetaan kuvituskilpailun voittajat: 34 lasta ympäri Suomen sai teoksensa kirjaan.

Syksyn aikana Ikkabog-kuvitustöitä saapui valtava määrä, lähes 2000 kappaletta ympäri Suomen. Raati oli iloisen yllättynyt kuvitusten korkeasta tasosta, eikä voittajien valinta todellakaan ollut helppoa. Voittajista nuorimmat ovat 5-vuotiaita, vanhimmat 12-vuotiaita. Sama projekti toteutettiin yhteensä 27 maassa. J.K. Rowling ei osallistunut raadin työskentelyyn.

Kirjaan on valittu 34 teosta, joiden tekijät saavat 100 euron stipendin ja Tammen kirjalahjan, joka sisältää Ikkabog-kirjan. Lisäksi jokaisen voittajan koulu tai lähikirjasto saa lahjoituksena Tammen lastenkirjoja 300 euron edestä.

Yksi voittajista, kahdeksanvuotias Nemo Tampereelta kertoo kuvitusurakasta näin:

”Tein kaikkiaan 19 kuvaa Ikkabog-tarinaan, mutta kilpailuun lähetettiin 16. Maalasin akryyleillä, vesiväreillä ja kahvilla ja piirsin liiduilla ja puuväreillä. Kirjaan valitussa työssä on akryylimaalia ja öljypastelliliitua. Voittajatyön jalanjäljet on tehty painamalla jäljet ihmesienestä leikatulla leimalla, jonka piirsin ja leikkasin itse. Tykkään piirrellä kavereiden kanssa ja askarrella mm. origameja, mutta en käy missään kuvataideharrastuksessa.

Kirjojen kuvitus on minulle yleensä tosi tärkeä asia. En halua lukea sellaisia kirjoja, joissa on rumat ja hutaistut kuvat. Tykkään Tatujen ja Patujen kuvituksista, koska ne ovat niin hauskoja ja Kepler62:sista koska niissä on niin hienot tunnelmat ja paljon sci-fiä (esim. avaruusaluksia, aseita ja Kuiskaajia). Palkinnon saaminen ja kuvan julkaisu tuntuu mahtavalta! Parasta siinä on, että muut saavat nähdä kuvani. Ja on myös tosi kiva saada antaa omalle luokalle kirjoja. Voitto on kivaa, mutta parasta on, että oli hauskaa kokeilla kuvittamista.”

J.K. Rowling kiitti kaikkia osallistujia Twitterissä: “Voittajien kuvitukset saavat tarinan elämään vielä paljon kauniimmin kuin olisin ikinä osannut kuvitella. Kiitos KAIKILLE, jotka lähettivät kuvia. Saitte minut taas muistamaan, miten paljon rakastan nuorille ihmisille kirjoittamista.”

J.K. Rowling kirjoitti Ikkabogin yli kymmenen vuotta sitten iltasaduksi nuorimmille lapsilleen ja päätti nyt jakaa perheen oman suosikin viihdyttääkseen koronaviruksen takia kotiin suljettuja perheitä. J.K. RowIing lahjoittaa kaikki kirjasta saamansa tulot COVID-19:sta kärsineiden hyväksi.

Ikkabog julkaistiin ensin internetissä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, jotta lapset saivat tilaisuuden osallistua kuvituskilpailuun. Kirjan on suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Ikkabog on satumaailmaan sijoittuva itsenäinen tarina, jonka voi hyvin lukea myös ääneen. Se on suuri, mukaansatempaava seikkailu kaikenikäisille. Ikkabog ei ole Harry Potter -tarina, eikä se tapahdu Velhomaailmassa. Se on erillinen, satumaailmaan sijoittuva tarina, joka sisältää kuitenkin J.K. Rowlingin aiemmin käsittelemiä teemoja.

 Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Johanna Harkkila ǀ Viestintäpäällikkö ǀ Tammi ǀ +358 41 4497274 ǀ sähköposti: [email protected]

Arvostelukappaleet:

[email protected]

Kuvituskilpailun voittajat (etunimi, ikä, kotipaikka)

Anni, 12, Kokkola

Saaga, 12, Jämsä

Lia, 11, Tampere

Esme, 5, Kangasala

Hilda, 11, Kempele

Vuokko, 12, Helsinki

Noora, 11, Vihti

Lauri, 11, Espoo

Aalo, 12, Helsinki

Laura, 11, Espoo

Elli, 10, Helsinki

Lotta, 11, Kontio

Verna, 5, Espoo

Emma-Lotta, 12, Tornio

Nemo, 8, Tampere

Sanni, 12, Vantaa

Lilian, 9, Akaa

Milja, 10, Oulu

Jamiel, 7, Vantaa

Stella, 12, Tornio

Sade, 10, Mäntsälä

Selma, 12, Jyväskylä

Hertta, 11, Helsinki

Ella, 11, Helsinki

Aarni, 6, Järvenpää

Pyry, 10, Hyvinkää

Kai, 12, Espoo

Anni, 12, Helsinki

Sei, 6, Helsinki

Louna, 11, Helsinki

Ilma, 7, Helsinki

Cecilia, 12, Pekola

Malla, 7, Helsinki

Kaisla, 10, Konnevesi