Mikko Karppi

Mikko Karppi on syntynyt 1978 ja kotoisin Vähästäkyröstä Etelä-Pohjanmaalta. Hän työskentelee poliisina Pirkanmaalla. Ennen kirjailijanuraa Karppi on tullut tunnetuksi urheilijana: hän voitti 400 metrin juoksun Suomen mestaruuden vuonna 2001. Hänen esikoisromaaninsa Väinämöisen vyö ilmestyi vuonna 2007.

Olen laiska työmyyrä, hyperaktiivinen lapamato. Välillä on pakko juosta kovaa, että saan karanneesta ajatuksesta kiinni. Pohjalaisen perusluonteen ja rauhattoman ajatuskulun kanssa ei ole aina helppo elää. Puhumattakaan siitä, millaista on elää ihmisen kanssa, jolla on nuo ominaisuudet. Silti osaan luovia jonkinlaisessa symbioottisessa harmoniassa muusani kanssa. Aivan kuin olisimme toisillemme elinehto.

Ajatukset syntyvät itsestään, kytkeytyvät toisiinsa ja luovat itsekseen mitä oudoimpia juonikuvioita. Luominen on helppoa ja rakastan sitä, silloin kun se ei ylly niveliä pakottavaksi fyysiseksi tuskaksi. Ja kuitenkin itse joudun laittamaan nämä ytimettömät, sumussa hyllyvät ideat luettavan tarinan muotoon. Sitä minä vihaan. Kirjoittamista. En ole siinä mielestäni kauhean hyväkään. Mutta tarinoitteni outouksista, yllätyksistä ja tunnelmista olen ylpeä. Toivon niiden aiheuttavan odottamattomia muutoksia suoliston toiminnassa kaikille lukijoilleni.

Lue lisää