Tove Appelgren

Kirjailija ja teatteriohjaaja Tove Appelgren kirjoitti ylioppilaaksi Turun Katedralskolanista vuonna 1988. Sen jälkeen hän opiskeli journalistiikkaa ja kirjallisuutta, kunnes tuli hyväksytyksi ohjaajantyön koulutusohjelmaan Teatterikorkeakouluun. Appelgren valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2000. ’Taiteessa ja elämässä voi pyrkiä hallitsemaan vain olosuhteita, ei päämäärää’, hän sanoo.

Tove Appelgren on kirjoittanut ja ohjannut näytelmiä vuodesta 1994 muun muassa Radioteatterille, Teatterikorkeakoululle ja Lilla Teaternille. Vuodesta 1996 vuoteen 2000 hän toimi Lilla Teaternin johtotehtävissä, ensin johtajan sijaisena ja sitten johtajana.

Tove Appelgrenin esikoiskirja Vesta-Linnea ja hirviö-äiti ilmestyi vuonna 2001 samanaikaisesti ruotsiksi, suomeksi ja tanskaksi. Nyttemmin Vesta-Linnea -kirjoja on julkaistu yhteensä neljällätoista kielellä, ja niistä on otettu eri maissa jo useita painoksia.

Appelgren kuvaa Vesta-Linnea -kirjoissaan lapsiperheille tuttuja tilanteita, joissa aikuisten ja lasten nurjemmatkin puolet käyvät esiin. Niin tekstiä kuin Salla Savolaisen kuvitusta sävyttävät humoristiset yksityiskohdat.

Lue lisää