Tuula Korolainen

Tuula Korolainen on Vantaalla asuva vapaa kirjailija. Korolainen tiesi jo pikkutyttönä, että hänen työnsä tulee liittymään kirjoihin. Päästyään ylioppilaaksi Kouvolan tyttölyseosta hän opiskeli Tampereen yliopistossa pääaineenaan kotimainen kirjallisuus. Korolainen on työskennellyt mm. radiotoimittajana, tiedottajana ja kriitikkona sekä äidinkielenopettajana ja aikuiskouluttajana. Nykyisin hän on kirjailijantyön ohella lastenkirjallisuuslehti Onnimannin päätoimittaja.

Tuula Korolaisen lastenkirjailijan ura alkoi vuonna 1990 runokokoelmalla Enkeli ja poliisi. Runokirjojen lisäksi Korolainen on tehnyt psykologisesti tarkkanäköisiä ja hauskoja kuvakirjatekstejä ja lastenkertomuksia sekä lasten tietokirjoja, joissa murretaan faktan ja fiktion keinotekoista rajaa. Hän on kirjoittanut ja toimittanut myös oppikirjoja, tietokirjoja, antologioita ja av-materiaalia sekä suomentanut lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja laulutekstejä.

Korolainen on saanut useita palkintoja: mm. valtion lastenkulttuuripalkinnon ja Vantaan kaupungin kulttuuripalkinnon 2012, Finlandia Junior -palkinnon 2005 ja Kirjapöllö-tietokirjapalkinnon 2001.

Lue lisää