Aki Salmelan Eläimen varjo Runeberg-ehdokkaana

12.12.2019

Aki Salmelan Eläimen varjo Runeberg-ehdokkaana

”Elämä on jännityskertomus, jota maailma kirjoittaa hauraalle paperille ja katoavalla musteella; emme koskaan haluaisi tietää, miten se päättyy.”

Runeberg-palkintoehdokkaana olevan Aki Salmelan runokokoelman moderneissa eläinfaabeleissa ihmiset ja eläimet menevät iloisesti sekaisin.

Kun puhumme eläimistä, puhumme aina myös itsestämme. Kun katsomme toista, omat käsityksemme katsovat meitä takaisin. Eläimen varjon runoissa liikutaan ihmiselämän perustavien kysymysten äärellä: Mitä onni on? Mitä on rakkaus? Millainen on havainnon ja maailman suhde? Ja ennen kaikkea, minkälaista tarinaa me kerromme tästä kaikesta itsellemme.

”Aki Salmelan Eläimen varjo on runoilijan parhaita kirjoja: osoittaa, että modernismiin nojautuva kirjoittaminen voi olla vaikuttavaa ja sävykästä.” – Helsingin Sanomat

”…metka ja älyllisesti leikittelevä teos” – Hämeen Sanomat

”Aki Salmelan Eläimen varjo on yksi vuoden 2019 tärkeistä runokokoelmista. Kannattaa tutustua.” – Koti-Lappi

Aki Salmela on saanut runokokoelmistaan Yleisradion Tanssivan karhun ja Kalevi Jäntin palkinnon. Eläimen varjo on hänen kahdeksas runokokoelmansa. Aki Salmela on myös kääntänyt paljon mm. amerikkalaista runoutta, viimeksi Rae Armantroutia.

Haastattelupyynnöt:
Johanna Harkkila ǀ Viestintäpäällikkö ǀ Tammi ǀ 041 4497274 ǀ [email protected]

Arvostelukappaleet:
[email protected]