Elina Rouhiaisen Muistojenlukija ehdolla Tulenkantaja-palkinnon saajaksi

9.2.2018

Elina Rouhiainen

Elokuussa 2017 julkaistu Elina Rouhiaisen Muistojenlukija on ehdolla Tulenkantaja-palkinnon saajaksi. Tulenkantaja on Aamulehden ja tamperelaisen Tulenkantajien kirjakaupan vuonna 2012 perustama kirjallisuuspalkinto, joka myönnetään edellisenä vuonna ilmestyneelle suomalaiselle teokselle, jolla arvioidaan olevan mahdollisuuksia menestyä käännöksenä Euroopassa.

Muistojenlukija on neliosaisella Susiraja-sarjallaan debytoineen Rouhiaisen uuden urbaanin Väki-fantasiatrilogian avausteos. Uusi sarja nivoo yhteen realismia, fantasiaa ja nykyeurooppalaista kiertolaisuutta.

”Rouhiaisen kirja edustaa juuri nyt Euroopassa nousevaa genreä eli urbaania fantasiaa. Se on myös trilogian ensimmäinen osa. Ja tulossa olevat kirjat ovat aina hyvä asia”, kuvaa esiraadin puheenjohtaja, Aamulehden kulttuuritoimittaja Markus Määttänen.

”Upea fantasiaa realismiin sekoittava tarina koskettaa viiltävillä nuoruuden kuvauksillaan. Kiuru on erinomaisen elävä henkilö ja hänen sisäiset taistelunsa turvallisen elämän ja villin vapauden välillä todentuntuisia”, kirjoitti Aamulehden kriitikko Marjaana Roponen kirja-arviossaan 30.1.2018.

Tulenkantaja-palkinto on suuruudeltaan 10 000 euro ja se jaetaan 24.3.2018.

Muut ehdokkaat ovat Kaj Korkea-ahon ja Ted Forsströmin Zoo! Viraalit nerot (Otava), Magdaleena Hain Kurnivamahainen kissa (Karisto), Tiina Laitila Kälvemarkin Seitsemäs kevät (WSOY), Satu Taskisen Lapset (Teos) ja Heikki Kännön Mehiläistie (Sammakko).

Palkinnon esiraatiin kuuluivat Aamulehden pitkäaikaiset kriitikot Juhani Brander, Marjaana Roponen, Markku Soikkeli ja Kaisa Järvelä sekä Aamulehden kulttuuritoimittajat Nina Lehtinen ja Markus Määttänen.

Raadin puheenjohtaja toimii Salla Simukka.