Hannu Mäkelä ja Elina Warsta sekä Riina Katajavuori ja Salla Savolainen ovat ehdolla Runeberg Junior -palkinnon saajaksi

14.11.2017

Runeberg Junior -ehdokkaat 2018

Akateemikko Hannu Mäkelän ja kuvittaja Elina Warstan Voimalla seitsemän pöllön sekä kirjailija Riina Katajavuoren ja kuvittaja Salla Savolaisen Mennään jo naapuriin ovat ehdolla vuoden 2018 Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Ehdolla on yhteensä seitsemän kirjaa, joista neljä on suomenkielisiä ja kolme ruotsinkielisiä.

Vuoden 2018 Runeberg Junior -ehdokkaat:

Karin Erlandsson & Tuuli Toivola: Pärlfiskaren (Schildts & Söderströms)
Magdalena Hai & Teemu Juhani: Kurnivamahainen kissa (Karisto)
Riina Katajavuori & Salla Savolainen: Mennään jo naapuriin (Tammi)
Malin Kivelä & Linda Bondestam: Den ofantliga Rosabel (Förlaget)
Hannu Mäkelä & Elina Warsta: Voimalla seitsemän pöllön (Tammi)
Jukka-Pekka Palviainen & Christel Rönns: Allu ja salainen ihailija (WSOY)
Sanna Tahvanainen & Lena Frölander-Ulf: Kurre Snobb och popcornen (Schildts & Söderströms)

Ehdokkaat valinneeseen esiraatiin kuuluivat kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand, näyttelijä, muusikko ja ohjaaja Oskar Silén ja kirjallisuustieteen tohtorikoulutettava Pia Vuorio.

Raati kiinnitti valinnoissaan erityisesti huomiota kirjojen kuvitukseen ja siihen, miten ne toimivat tekstin kanssa ja miten ne omalta osaltaan tukevat tarinaa. Lisäksi raati painotti valinnoissaan hyvää kieltä sekä tarinoita, jotka sen mielestä antavat lukijalle uusia oivalluksia elämästä, itsestä ja muista ihmisistä.

Raati myös toivoo, että ”sen valitsemat yhdeksän finalistikirjaa löytäisivät tiensä koteihin ja hetkiin, joissa aikuinen voi yhdessä lapsen kanssa rauhoittua ja sukeltaa kirjan tarjoamaan seikkailuun.”

Lopullisen voittajan valitsevat porvoolaiset päiväkotiryhmät ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat.

Runeberg Junior -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se jaettiin ensimmäistä kertaa J. L. Runebergin päivän yhteydessä helmikuussa 2017 Porvoossa. Palkinnon on perustanut Porvoon kaupunki ja sanomalehti Östnyland.