Happosen ja Vaskon lumoava Mur ja metsän ilta Runeberg Junior -ehdokkaana

11.11.2021

Runeberg Junior -palkinnon esivaaliraati perusteli valintaa näin:

”Mur oli karhu, joka piti kuljeskelusta. Kierrellessään siellä täällä metsässä se pysähteli missä halusi ja jäi kummastelemaan mitä tahansa tahtoi. Se oli hyvä tapa kulkea, sillä milloin vain voi päättää olevansa perillä. Ne, jotka ovat kuljeskelijoita, tietävät sen.

Mur ja metsän ilta, Iltasatuja isoille ja pienille on Kaisa Happosen kirjoittama ja Anne Vaskon kuvittama tunnelmallinen satukokoelma monen ikäiselle lukijalle. Rauhalliset ja pohdiskelevat tarinat vievät lukijan ja kuuntelijan metsään Mur-karhun, hirven, ketun, suden ja muiden tuttujen metsäneläinten keskelle. Teksti ja kuvat muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joka saa lukijan pysähtymään olennaisen äärelle. Mistä tietää, että on ilta? Mitä tehdä, jos pelottaa? Miten muuttaa sitä, miten aina on toiminut?”

Runeberg Junior -palkinnon esivaaliraati julkisti ehdokkaat Porvoon kaupunginkirjastossa torstaina 11.11.2021. Julkistamistilaisuuden tallenteen voi katsoa osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. 

Raatiin kuuluivat kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Filippa Hella, erikoiskirjastonhoitaja Mikaela Wickström ja luokanopettaja Christa Viitanen. Palkinto myönnetään suomalaiselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Lopullisen valinnan tekevät lapsiraadit porvoolaisista päiväkodeista ja kouluista. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2022.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Se jaettiin ensimmäistä kertaa J. L. Runebergin päivän yhteydessä helmikuussa 2017 Porvoossa.