Harry Potter ja kirottu lapsi -teoksesta 100 000 kappaleen ensipainos

25.10.2016

J.K. Rowlingin, John Tiffanyn ja Jack Thornen kirjoittamasta Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmäkirjasta on otettu 100 000 kappaleen ensipainos.  Kirjan on suomentanut Jaana Kapari-Jatta ja se ilmestyy 8.11.2016.

 

”Lasten- ja nuortenkirjallisuus voi erittäin hyvin meillä ja maailmalla. Tämän kirjan menestys on siitä hieno esimerkki. On mahtavaa nähdä millaisen joukkoinnostuksen kirjat pystyvät herättämään – miten ne yhdistävät sukupolvia ja ylittävät maantieteelliset rajat. Odotamme jo sitä hetkeä, että suomalaiset lukijat saavat käsiinsä Jaana Kapari-Jatan suomennoksen ja pääsevät uppoutumaan uudestaan Harry Potterin tarinaan”, iloitsee lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

 

Harry Potter ja kirottu lapsi on kahdeksas Harry Potter -tarina ja virallisesti ensimmäinen, josta on tehty näytelmäversio. Näytelmän ensi-ilta oli Lontoon West Endissä 30.7.2016 ja sen esitykset myytiin loppuun hetkessä. Odotettua Harry Potter ja kirottu lapsi -teosta juhlistetaan Helsingissä Kansallismuseossa 8.11.2016. Täynnä olevaan tapahtumaan ilmoittautui yli 500 Harry Potter fania. Fantasiaa tulvillaan oleva ilta huipentuu Harry Potter -pukukilpailun finaaliin.

 

J.K. Rowling on huikean maailmanmenestyksen saavuttaneen Harry Potter -kirjasarjan luoja. Teokset ilmestyivät vuosina 1997-2007 ja ne ovat myyneet yli 450 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, teoksia on käännetty 79 kielelle ja niitä on saatavilla yli 200 maassa. Harry Potter -kirjojen pohjalta on tehty lisäksi kahdeksan menestyselokuvaa.

 

J.K. Rowling on kirjoittanut kolme Tammen suomeksi julkaisemaa Harry Pottereihin liittyvää käsikirjaa, joista kahden ensimmäisen kirjan, Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, tuotto lahjoitettiin Comic Relief-säätiölle ja Siuntio Silosäkeentarinat J.K. Rowlingin Lumos-hyväntekeväisyyssäätiölle.

 

Jaana Kapari-Jatta on loviisalainen suomentaja. Hänen tunnetuin käännöstyönsä on Harry Potter -kirjasarja. Kapari-Jatalle on myönnetty Kansainvälisen nuorisokirjaneuvoston IBBY:n kunniakirja 2000, WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto 2001, Kansainvälisen kääntäjienliiton (FIT) Astrid Lindgren -palkinto 2002 ja Valtion lastenkulttuuripalkinto 2007.

 

 

 

Lisätiedot: Saara Tiuraniemi lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja, Tammi

[email protected], 0400 873 335

 

Jaana Kapari-Jatan haastattelupyynnöt: Satu-Maria Rastas, viestintäpäällikkö, Tammi

[email protected], 050 3617 980

 

Arvostelukappalepyynnöt: [email protected]