Henna Helmin IceLove-lastenkirjasarjan avausosa Nellyn uudet kuviot Lasten LukuVarkaus -finalistina

28.2.2018

Nellyn uudet kuviot -kansi

Keväällä 2017 ilmestynyt kirjailija Henna Helmin IceLove-sarjan avaus Nellyn uudet kuviot kilpailee Lasten LukuVarkaus -palkinnosta. IceLove-sarja kuvaa lämpimästi ja oivaltavasti kymmenvuotiaiden lasten arkea.

Sarjan ensimmäisessä osassa Nelly muuttaa uuteen kaupunkiin ja pääsee mukaan muodostelmaluistelujoukkueeseen. Sarjan tulevissa osissa päähenkilöksi nousee aina uusi hahmo IceLove-joukkueen jäsenistä.

Henna Helmi on monipuolinen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Hänet tunnetaan muun muassa Miisa-kirjasarjastaan ja hänen tuorein aikuisten romaaninsa Pala omaa taivasta ilmestyi tammikuussa 2018.

Lasten LukuVarkaus -palkinto on Stora Enson ja Varkauden kaupungin vuonna 2001 perustama kirjallisuuspalkinto, joka jaetaan vuosittain suomalaiselle ja suomenkieliselle lastenkirjalle.

Palkintosumma on 3 500 euroa. Palkinnolla halutaan tukea lastenkirjallisuutta sekä lasten luku- ja kirjallisuusharrastusta. Parhaan lastenkirjan ja palkinnon saajan valitsevat kuusi 4.–6. luokan oppilasta esiraadin valitsemista finaalikirjoista.

Palkinnonsaaja julkistetaan osana Vekara-Varkaus-festivaaliviikon ohjelmaa 13. kesäkuuta 2018.