Henna Helmin Nellyn uudet kuviot on Lasten LukuVarkaus -voittaja 2018

13.6.2018

Nellyn uudet kuviot -kansi

Keväällä 2017 ilmestynyt kirjailija Henna Helmin IceLove-sarjan avausosa Nellyn uudet kuviot on valittu Lasten LukuVarkaus -palkinnon voittajaksi.

Nellyn uudet kuviot -kirjan muodostelmaluistelijoiden maailmaan sijoittuvassa tarinassa uusi tyttö joutuu kamppailemaan paikastaan luistelijoiden maailmassa. Nellyn maailma on uusioperheen todellisuus. Hän pohtii paikkaansa isän uudessa perheessä ja kaipaa äitiään. Yksinäinen tyttö pääsee muodostelmaluistelijoiden piiriin. Hän joutuu miettimään, missä hänen paikkansa oikeastaan on. Kirjassa nuoret joutuvat ottamaan suurta vastuuta itsestään.

Vuodesta 2001 jaettu LukuVarkaus-palkinto julkistettiin Varkauden kaupunginkirjastossa 13. kesäkuuta.

Palkinnon voittajakirjan valitsee lapsista koostuva raati aikuisten muodostaman esiraadin määrittelemien finaalikirjojen pohjalta. Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki, ja se jaettiin nyt 18. kerran. Palkinto on suuruudeltaan 3 500 euroa.

Henna Helmi Heinonen (s. 1981) on Seinäjoella asuva kirjailija, viiden lapsen äiti ja psykologi. Hän kirjoittaa sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Heinonen on kirjoittanut myös taitoluistelun maailmaan sijoittuvaa Miisa-sarjaa vuodesta 2014 alkaen.