Henna Helmin Tuplapulma, Maria! Runeberg Junior -ehdokkaana

19.11.2018

Henna Helmi: Tuplapulma, Maria! -kansi

Muodostelmaluistelun maailmaan sijoittuvan, kirjailija Henna Helmin IceLove-sarjan kakkososa Tuplapulma, Maria! on valittu Runeberg Junior -ehdokkaaksi. Kirjan on kuvittanut Reetta Niemensivu. Ehdolla palkinnonsaajaksi on yhdeksän kirjaa, joista viisi suomenkielistä ja neljä ruotsinkielistä.

Esiraadin perustelut:
IceLove-muodostelmaluistelujoukkueesta kertovan kirjasarjan toisen osan pääosavuorossa on Maria, joka joutuu hyväksymään sen, ettei kaikessa voi olla hyvä vaikka koulussa pärjääkin. Ja pitääkö koulussa olla hyvä vain siksi, että isä odottaa hyviä numeroita? Helposti omaksuttavalla tyylillä kirjoitettu kirja eläytyy kymmenvuotiaan tytön maailmaan ja pulmiin lämpimällä ja humoristisella otteella.

IceLove-sarjan ensimmäinen osa Nellyn uudet kuviot valittiin Lasten LukuVarkaus -palkinnon voittajaksi kesäkuussa 2018.

10 000 euron suuruinen Runeberg Junior -palkinto jaetaan J. L. Runebergin päivänä 5. helmikuuta 2019. Voittajan valitsevat porvoolaiset päiväkotiryhmät ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat.

Runeberg Junior -esiraatiin kuuluivat kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Bodil Lund ja Sipoon kirjastopalvelupäällikkö Malin Hollmén.