Huippusuosittu dekkaristipari Lars Kepler saapuu Helsingin kirjamessuille

13.10.2022

Kirjailijapari Lars Kepler vierailee Suomessa 28.10.—29.10.2022 ja esiintyy Helsingin kirjamessujen päälavalla lauantaina klo 17.00. Suomeen ruotsalaiskirjailijoilla on merkittävä side: onhan heidän päähenkilönsä suomalaistaustainen Joona Linna, jonka yhtenä esikuvana on tekijöiden mukaan Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan Rokka.

Uusin Joona Linna -sarjan kirja Hämähäkki (suom. Terhi Vartia ja Antti Saarilahti) ilmestyy 21.10. Sarjan yhdeksännessä osassa Saga Bauer palaa Joona Linnan rinnalle. Vastaansa Joona ja Saga saavat julman sarjamurhaajan, jolla tuntuu olevan heihin kumpaankin pelottava kytkös. Kolme vuotta sitten Saga Bauer sai uhkaavan postikortin, jossa kerrottiin yhdeksästä valkoisesta ammuksesta. Yksi niistä oli varattu komisario Joona Linnalle, ja vain Saga voisi pelastaa Joonan. Nyt Kapellskäristä löytyy puuhun sidottu säkki ja siitä syöpynyt ruumis – sekä valkoinen patruunan hylsy. Murhaaja on aloittanut poliisin kanssa demonisen arvoitusleikkinsä, jossa hän on aina askelen edellä. Joona ja Saga etsivät epätoivoisesti ratkaisua, mutta takertuvatko hekin vain entistä tiukemmin Hämähäkin verkkoon?

”Haluamme työntää henkilöhahmojamme äärimmäisiin olosuhteisiin, katsoa miten he pärjäävät, kun nostamme tarinan kierroksia. Haluamme pelottaa lukijoita – ja itseämme”, kirjailijapari kertoo.