Itsemyötätunto on lääkettä suomalaisten huomisenpelkoon

17.8.2015

”Itsemyötätunto” tuottaa Google-haussa 445 tulosta. ”Itsekritiikki”-haulla tuloksia tulee 26 000. Psykologi, johtajuuscoach Ronnie Grandell huomaa epäsuhdan arjessaan työterveyspsykologina. Siksi hän kirjoitti suomalaisille itsemyötätunnosta kirjan.

”Monet ajattelevat, että itsemyötätunto tarkoittaa jonkinlaista löysäilyä: ’Eikö minusta tule laiskempi, itsekkäämpi ja lihavampi jos en kritisoi itseäni?’ Oman toiminnan tarkasteleminen on tärkeää, mutta jos kohtelisimme ystäviämme yhtä rankasti kuin kohtelemme itseämme, olisimme luultavasti kovin yksinäisiä”, kertoo Ronnie Grandell.

”Itsemyötätuntoiset ihmiset ovat luovempia ja luottavaisempia kohtaamaan tulevaisuuden vastoinkäymisiä. Silti länsimaissa on tavallista, että ihmiset ovat armollisempia muille kuin itselleen.” Itsemyötätunto-kirjassa Grandell opastaa harjoittein ja esimerkkitapauksin itsekritiikin kierteestä rakentaviin ajatuksiin. Grandell korostaa, että kyse ei ole vain armollisesta asenteesta tai hyvistä teoista itseään kohtaan. ”Se on tunnekokemus siinä kuin myötätunto toistakin kohtaan.”

Ronnie Grandell on Turussa asuva myötätuntokeskeiseen psykoterapiaan erikoistunut työterveyspsykologi ja johtajuuscoach. Grandellin erikoisalana ovat ihmiset, jotka kamppailevat stressin, uupumuksen, ahdistuksen ja ihmissuhdeongelmien kanssa. Vuosien varrella Grandell on myös sparrannut johtajia, asiantuntijoita, urheilijoita ja muusikoita suorituskyvyn nostamiseen ja elämästä nauttimiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ronnie Grandell: Itsemyötätunto
Tammi, 2015
Lue kirjasta #kirja-palvelussa.

Arvostelukappaleet [email protected]
Lisätiedot tuottaja Mari Nieminen [email protected]