Jussi Valtosen Finlandia-voittaja ilmestyy englanniksi ja hollanniksi

23.1.2015

“Jussi Valtonen on yksi niitä kirjailijoita, jotka osaavat paitsi viihdyttää lukijaa, myös muuttaa ajatuksiamme ja ennakkoluulojamme. Valtonen kuvaa kiehtovasti sitä häilyvää rajaa, joka erottaa oman todellisuudenkuvamme siitä, mihin tämä todellisuus voi muuttua. Hänen kuvauksensa ihmismielestä, sekä havaintonsa tieteen ja yhteiskunnan saroilta, osuvat täysin oikeaan”, toteaa A.W. Brunan kustantaja Juliette van Wersch.

”On jännittävää löytää kirjailija, joka pohtii syvällisesti aikaamme askarruttavia kysymyksiä. He eivät tiedä mitä tekevät on älykäs, vangitseva ja ennen kaikkea ajatuksia herättävä romaani. Se on kirja, joka elää mielessä pitkään vielä lukemisen jälkeen”, jatkaa Oneworldin kustantaja Juliet Mabey.

A.W. Brunan Signatuur tunnetaan muun muassa Jonas Jonassonin ja Stieg Larssonin kustantajana. OneWorld puolestaan kustantaa esimerkiksi Richard Adamsin ja Thomas Rydahlin kirjoja.

Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2014 ja se on ollut huikea arvostelumenestys. Valtosen teosta on verrattu Jonathan Franzenin ja David Mitchellin tuotantoon. Suomessa kirjaa myytiin viime vuonna 75 000 kappaletta.

Lisätietoja:
Elina Ahlbäck Agency, Elina Ahlbäck, +358 400 548 402 tai [email protected]