Katariina Sourin Musta mandala -trilogian ensimmäinen osa on ilmestynyt

23.1.2015

Valkoinen varjo -romaanissa mosaiikkitaiteilija Mona Malin on jättänyt työnsä sisustussuunnittelijana ja toteuttanut unelmansa omasta liikkeestä. Yksityisyrittäjyys ei kuitenkaan suju odotusten mukaisesti: kauppa ei käy, eivätkä Monaa piinaavat päänsärkykohtaukset ota laantuakseen. Päinvastoin. Kohtaukset muuttuvat yhä rajummiksi, ja pian niihin alkaa liittyä epämiellyttävän todentuntuisia näkyjä. Kun Monaa huijannut puuseppä löytyy kuolleena, Mona alkaa pelätä että on saattanut itse tappaa miehen.

Roni Arosuo istuu vankimielisairaalassa pikaistuksissa tehdystä taposta. Sairaalan ylilääkäri Kari Sammatti on innostunut uudesta, vielä laillistamattomasta hoitomuodosta, jota testaa vankeihin. Kun tutkimuksissa tapahtuu odottamaton käänne, Sammatti lähtee potilaansa Ronin kanssa saaristoon Monan järjestämälle mosaiikkikurssille. Hän uskoo pääsevänsä Monan avulla selvyyteen siitä, mikä on saanut Ronin syyllistymään silmittömään veritekoon. Pian saarella alkaa sattua outoja ja uhkaavia asioita ja Monan näyt muuttuvat yhä hallitsemattomammiksi. Kun Sammatti löytyy elottomana, Mona ei enää tiedä, voiko kehenkään saarella olijoista luottaa – edes häneen itseensä.

Musta mandala -trilogian teokset ovat Valkoinen varjo, Sammunut sydän (syksy 2015) ja Kadonneet kasvot (kevät 2016).

Katariina Souri on Sipoossa asuva kirjailija, kuvataiteilija ja kahden lapsen äiti. Hän on työskennellyt myös käsikirjoittajana ja kolumnistina. Katariina Sourin esikoisromaani Minä ja Morrison ilmestyi 1999 ja siitä valmistui elokuva vuonna 2002. Sittemmin hän on kirjoittanut useita kiitettyjä romaaneja.

Valkoinen varjo on saatavilla sekä painettuna että e-kirjana. Tutustu lukunäytteeseen

Arvostelukappaleet: [email protected]
Haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Satu-Maria Rastas, [email protected]