Kaunokirjallisuuden suuret naiset keskiössä Tammen 75-vuotisjuhlaseminaarissa

28.3.2018

Tammi 75 vuotta

Tammen 75-vuotisjuhlapäivää vietetään sunnuntaina 6. toukokuuta Kaunokirjallisuuden suuret naiset -juhlaseminaarilla Töölön kirjastossa. Seminaarissa esiintyvät Kaari Utrio, Märta Tikkanen, Saara Turunen, Anna Kortelainen, Kristiina Vuori ja Essi Kummu.

Juhlavuoden klassikkojulkaisuina keväällä ilmestyvät Kaari Utrion Kirstin-esikoisromaanin 50-vuotisjuhlapainos sekä Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan 40-vuotisjuhlapainos, molemmat tekijöiden esipuheilla varustettuna. Tikkasen tuotantoa aletaan julkaista juhlavuoden aikana myös ääni- ja e-kirjoina.

Juhlavuoden kunniaksi Tammi tuo ulkomaisia kirjailijavieraita Suomeen. Keväällä suomalaiset lukijat pääsevät tapaamaan irlantilaisen huippusuositun Marian Keyesin, joka esiintyy Tammen ja Marimekon yhteisessä kirjailijaillassa 8. toukokuuta sekä Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalille 25. ja 26. toukokuuta saapuvan tanskalais-norjalaisen Kim Leinen. Marimekon tilaisuudessa esiintyvät Keyesin lisäksi Maria Veitola, jonka Veitola-nimisen kirjan Johnny Kniga julkaisee keväällä, ja Saara Turunen.

Tammi on Suomen johtava lastenkirjakustantaja, mikä näkyy myös juhlavuoden tapahtumissa. Keväällä Timo Parvelan Ella ja kaverit valloittavat Musiikkitalon Helsingin kaupunginorkesterin koko perheen tarinallisessa Ella ja kaverit konsertissa -esityksessä 11. ja 12. huhtikuuta.

Kustannusosakeyhtiö Tammi

Kustannusosakeyhtiö Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Tammi julkaisee korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tammi tunnetaan erityisesti vuonna 1954 perustetusta Keltaisesta kirjastostaan, joka on Suomen pitkäikäisin ja tunnetuin kirjasarja. Keltaisessa kirjastossa on tähän mennessä ilmestynyt 489 teosta, joiden joukossa peräti kolmenkymmenen kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan teoksia.

Kansainväliseen Bonnier-konserniin vuodesta 1996 kuuluneen Tammen perustivat 6. toukokuuta 1943 Kulutusosuuskuntien Keskusliitto, Osuustukkukauppa, Elanto, Kansa, Ammattiyhdistysten Keskusliitto ja Työväen Sivistysliitto. Tammen ensimmäisenä toimitusjohtajana toimi kirjailija Kaari Utrion isä Untamo Utrio.

Kaikkiin juhlavuoden kirjoihin painetaan Tammen alkuperäistä logoa hyödyntävä 75-vuotisjuhlalogo.

Arvostelukappaleet Tammen teoksista:
[email protected]

Lisätiedot ja kirjailijavieraiden haastattelupyynnöt:
Ari Elo | tiedottaja | Kustannusosakeyhtiö Tammi
[email protected]