Kimmo Taskisen ja Arttu Toivosen Tyyliä teille -kirja vie urheiluauton ratin taakse

19.8.2016

Suomi on erinomainen maa urheiluautoharrastukselle: suuristakin kaupungeista on lyhyt matka maaseudun mutkateille ja moottoriratoja löytyy ympäri maan. Urheiluautokanta onkin Suomessa monipuolista.

Markkinoille on tuotu sadoittain erilaisia urheiluautomalleja. Osa on jäänyt elämään legendoina, toiset ovat kadonneet unohduksiin. Kimmo Taskinen ja Arttu Toivonen ovat koonneet kirjaansa laajan valikoiman klassikkomalleja, pienen piirin tuttavuuksia ja tulevia suuruuksia. Urheiluautojen matka kilpa-autoista luksusesineiksi kätkee sisäänsä tarinoita intohimoisesta suhteesta autoiluun.

Kimmo Taskisen taidokkaissa kuvissa näkee niin alkuperäisen ja harvinaisen Triumph TR5 PI:n kuin tunnetun pohjalaisen kyläkauppiaan maranellolaisen klassikonkin.

Kimmo Taskinen on persoonallisista autokuvista tuttu valokuvaaja. Taskinen innostuu autojen visuaalisista elementeistä ja kaivaa niistä esiin kuvakulmia ja muotoja, joita harjaantumaton silmä ei normaalisti huomaa. Valokuvaamisen ohella Taskinen kuvittaa ja piirtää sarjakuvaa. Taskisen kuvia näkee lukuisissa kirjoissa. Niistä moottoreiden maailmaan vievät kirjat Toisenlaisia autokuvia, Timantteja autotallissa sekä Pyörän viemää.

Arttu Toivonen on auto- ja liikennetoimittaja, joka kirjoittamisen ja radiojuontamisen ohella järjestää autotapahtumia ja työskentelee klassikkoautoarvioijana. Toivonen on urheiluautoentusiasti ja Porscheihin hurahtanut bemarikuski, joka ei ole koskaan saanut ylinopeussakkoja.

Kimmo Taskinen – Arttu Toivonen
Tyyliä teille. Suomalainen urheiluautokirja
Tammi, 2016
224 s.

Arvostelukappaleet [email protected]
Lisätiedot [email protected]