Kirjailija Timo Parvelan teoksia on myyty jo yli miljoona kappaletta

28.4.2015

Timo Parvela (s. 1964) on maamme arvostetuimpia ja kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Pelkästään Saksassa Parvelan huumoria hersyilevää Ella-sarjaa on myyty jo yli 600 000 kappaletta. Suomessa lastenromaanisarja viettää 20-vuotisjuhliaan tänä vuonna.

Teoksesta Keinulauta vuonna 2006 Finlandia Junior -palkinnon saanut Parvela on kirjoittanut lähes 70 kirjaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Tänä vuonna häneltä julkaistaan kuusi lastenkirjaa. Timo Parvelan tunnetuimpia kirjasarjoja ovat Ella, Pate, Maukka ja Väykkä sekä Sammon vartijat. Tarinoita on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle, muun muassa espanjaksi, ranskaksi, italiaksi, englanniksi ja kiinaksi, sekä sovitettu näytelmiksi ja elokuviksi.

Syksyllä 2015 julkaistaan yhtä aikaa Suomessa ja Norjassa Parvelan, norjalaisen kirjailijan Bjørn Sortlandin ja kuvittaja Pasi Pitkäsen yhteistyönä syntyneen avaruusseikkailu Kepler62:n kaksi ensimmäistä osaa. Tässä maailmalla huomiota jo ennen julkaisua herättäneessä seikkailussa joukko lapsia lähetetään etsimään avaruudesta elinkelpoista planeettaa.

”Avaruus ja seikkailutarinat kiinnostavat juuri nyt lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Meistä on hienoa olla mukana aivan poikkeuksellisessa kansainvälisessä kirjasarjassa, jossa kirjoittajayhteistyö ylittää kielirajat”, sanoo kustantaja Saara Tiuraniemi.