Lars Kepler -kirjojen tekijöiltä uuden dekkarisarjan avaus syksyllä

5.4.2023

”Meistä on ihanaa kirjoittaa Lars Keplerinä, eikä meillä ole aikomustakaan lopettaa, mutta Avainsarjassa meillä on mahdollisuus tutkia intohimoamme arvoitusdekkareihin. Modernit palapelidekkarit, joissa arvoitus on keskiössä, ovat meistä todella jännittäviä. On jotenkin niin kutkuttavaa saada arvoitus eteensä, poimia vihjeitä ja johtolankoja ja koettaa tulkita henkilöiden sanoja ja vuorovaikutusta”, sanovat Alexandra Coelho Ahndoril ja Alexander Ahndoril.

Julia Stark on nuori nainen, joka yrittää selvitä kamalan onnettomuuden jälkimainingeista: hän on käynyt läpi traumaattisen tapahtuman, joka haavoitti häntä syvästi ja saa hänet kokemaan tiettyjä hetkiä tuskallisen voimakkaasti. Monille ovat tuttuja hetket, kuten vaaratilanteet tai onnettomuudet, joissa kaikki aistit virittyvät äärimmilleen; aika pysähtyy ja joka ikinen yksityiskohta tuntuu merkittävältä. Julialle näin käy aina vain uudestaan.

Lukija voi joko rentoutua ja nauttia tarinasta tai pinnistellä löytääkseen ratkaisun ennen Julia Starkia oman ihmistuntemuksensa, havainnointikykynsä ja loogisen päättelyn avulla. Palapelin kaikki palaset ovat käsillä – ne täytyy vain asettaa oikeille paikoilleen. Ja kun vastaus on selvillä, se tuntuu päivänselvältä. Lukija päätyy ymmärtämään henkilöitä ja uskomaan syihin, jotka saivat heidät toimimaan tietyllä tavalla. Totuuden paljastuminen saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä.

Avainsarjan ensimmäinen osa Jag kommer att hitta nyckeln ilmestyy syksyllä 2023 Tammen julkaisemana ja Terhi Vartian suomentamana. Sarjan toinen osa ilmestyy syksyllä 2024.

Lars Keplerin teoksia on myyty maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa kappaletta, niitä on käännetty 40 kielelle ja julkaistu yli 170 maassa. Joona Linna -sarjan tv-oikeudet on ostanut Apple TV+, jossa tuottajana on Hardy, Son & Baker, päärooleihin on kiinnitetty Tom Hardy ja Zazie Beetz, ja käsikirjoittaja-ohjaajana toimii Øystein Karlsen. Lars Kepler on Alexandra Coelho Ahndorilin ja Alexander Ahndorilin kirjailijanimi. Lars Keplerinä he ovat kirjoittaneet teokset Hypnotisoija (2009), Paganini ja paholainen (2010), Tulitodistaja (2011), Nukkumatti (2012), Vainooja (2014), Kaniininmetsästäjä (2016), Lazarus (2018), Peilimies (2020) ja Hämähäkki (2022).