Leena Lehtolaisen kirjoja myyty maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa kappaletta

15.9.2020

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija (Hilja Ilveskero) -dekkareistaan. Tänä kesänä ilmestynyt viidestoista Maria Kallio -romaani Jälkikaiku on ylittänyt kuuden ensimmäisen viikon jälkeen kaikissa formaateissa jo 25 000:n myydyn kirjan rajan.

Maailmanlaajuisesti Lehtolaisen teoksia on myyty nyt yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Hänen dekkareitaan on käännetty 30:lle kielelle. Suomen lisäksi Saksa ja Yhdysvallat ovat merkittäviä markkinoita Lehtolaisen kirjoille.

”Jälkikaiusta saamani lukijakommentit ovat jälleen näyttäneet, että Maria Kallio on monille kuin ystävä, jonka seurassa haluaa olla vuosi vuoden jälkeen. On hienoa, että kirjan loppu on koskettanut jopa kyyneliin asti” kiittää Leena Lehtolainen.

”Leena Lehtolaisen ja Tammen välinen yli 40 vuotta kestänyt yhteistyö on ainutlaatuinen esimerkki kirjailijan ja kustantajan välisestä luottamuksellisesta suhteesta. Kirjailijan tärkein tehtävä on kirjoittaa ja kustantajan työ on saattaa kirja lukijoiden käsiin. On aina suuri ilo nähdä lukijoiden viihtyvän Leena Lehtolaisen kirjojen parissa, ja niin on todella tapahtunut myös Jälkikaiun kohdalla” sanoo Tammen kustannusjohtaja Outi Mäkinen.