Lukijoiden rakastamia Tammen lastenkirjoja pian saatavilla Suomen kirjastoissa

3.9.2018

Lastenkirjoista uusintapainoksia kirjastoon

Kirjastoista kysytään säännöllisesti vanhempaa kirjallisuutta ja tämä korostuu etenkin lastenkirjallisuuden kohdalla. Vanhemmat haluavat usein lukea lastensa kanssa samoja kirjoja mitä ovat lukeneet itse lapsina. Kirjastoissa nämä vanhemmat kirjat alkavat olla nykyään loppuun luettuja ja korvaavia kappaleita ei aina saada. Tammen ja kirjastojen yhteistyöhankkeessa luodaan malli, jonka avulla klassikoista saadaan joustavasti uusintapainoksia kirjastoihin kaikkien ulottuville ja lainattaviksi. Samalla kampanja kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja jakamaan lukemisen ilon yli sukupolvien.

”Kirjakauppojen tarjonta painottuu luonnollisesti uutuuksiin, mutta kirjastoissa voidaan tarjota asiakkaille myös vanhempia, lukijoiden toivomia kirjoja. Tämä on mahtava mahdollisuus kirjastoille saada kokoelmiinsa niiltä osin täydennystä! Yhteishankintapilotti on myös loistava esimerkki kirjastojen kyvystä tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen. Olen todella iloinen, että niin moni kirjasto oli lyhyellä varoitusajalla mukana ja antoi ehdotuksia äänestettävistä kirjoista”, toteaa Helsingin kaupunginkirjaston Aineisto- ja metatietoyksikön päällikkö Virva Nousiainen-Hiiri.

”Yhteistyö kirjastojen kanssa on tärkeä, uusi avaus, jonka avulla Tammen lastenkirjallisuuden aarteet löytävät uusia lukijasukupolvia eri puolilta Suomea. Haluamme kannustaa vanhempia, isovanhempia ja kaikkia aikuisia löytämään lapsuuden suosikkikirjansa ja lukemaan ja kokemaan niitä yhdessä lasten kanssa. On erityisen hienoa, että tänä vuonna 75-vuotisjuhlaansa viettävä Tammi voi olla aloitteen tekijänä yhdessä Helsingin kaupunginkirjaston kanssa näin tärkeässä asiassa”, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi.

Osallistu nettiäänestykseen syyskuussa

Jokainen voi vaikuttaa osallistumalla nettiäänestykseen, joka on avoinna 3.–30.9.2018. Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa kirjallisuutta muun muassa Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä ja Teemu- ja Sanna-sarjaa. Äänestyksen kymmenestä suosituimmasta kirjasta otetaan uusintapainos, joita kirjastot voivat tilata.

Äänestä suosikkiteostasi!