Margaret Atwoodin Orjattaresi kauppoihin kesäkuussa

31.5.2017

Tammi julkaisee Margaret Atwoodin Orjattaresi-romaanin 27.6.2017. Teos ilmestyi suomeksi ensi kertaa vuonna 1986 Kirjayhtymän julkaisemana ja Matti Kannoston suomentamana. Suuren kysynnän vuoksi Tammi julkaisee sen nyt tarkistettuna uusintapainoksena.

Margaret Atwoodin vavahduttava dystopia Orjattaresi julkaistaan suuren kysynnän vuoksi uutena painoksena kesäkuussa. Romaani kertoo lähitulevaisuuden Yhdysvalloista, jossa vanhatestamentilliset fundamentalistit ovat ottaneet vallan. Hedelmälliset naiset on alistettu nimettömiksi synnytyskoneiksi, yksikään nainen ei saa lukea eikä kirjoittaa, kaikkea valvotaan. Vähitellen kapinan siemenet alkavat kuitenkin itää kaikkien kastien naisissa.

Kirjaan perustuva HBO:n televisiosarja The Handmaid’s Tale on ollut maailmanlaajuinen arvostelumenestys. Yli 30 vuotta ensijulkaisunsa jälkeen klassikkoromaanin teemat vapaudesta ja naisten oikeuksista ovat edelleen ajankohtaisia.

Orjattaresi on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Se nousi Yhdysvalloissa myyntilistojen kärkeen jo alkuvuodesta ennen kuin tv-sarja edes alkoi”, kertoo Tammen käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko.

Margaret Atwood on kanadalainen kirjailija, joka on pitkän uransa aikana kirjoittanut yli 40 teosta ja saanut useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja.

Orjattaresi ilmestyy painettuna kirjana, e-kirjana sekä äänikirjana.

Arvostelukappalepyynnöt
[email protected]