Markku Pääskynen Savonia-palkintoehdokkaana

23.11.2018

Markku Pääskynen: Hyvä ihminen -kirjan kansi

Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on valittu. Markku Pääskysen uutuusromaani Hyvä ihminen on yksi kuudesta ehdokaskirjasta. Ehdokkaat julkistettiin Kirjakantti-tapahtuman avajaisissa Kuopiossa, ja voittaja julkistetaan 2.1.2019.

Savonia-palkinto on suuruudeltaan 12 000 euroa ja se jaetaan vuosittain savolaiselle kirjailijalle. Savolaisella kirjailijalla tarkoitetaan kirjailijaa, joka on syntynyt tai elänyt merkittävän osan elämästään Savossa tai jonka tuotantoon Savossa vietetty aika on selvästi vaikuttanut tai jonka teoksissa savolaisuudella muutoin on huomattava merkitys.

Raadin perustelut:
Nuori suomalainen mies etsii itseään vaeltamalla paikasta toiseen Euroopassa. Kielellisesti loistokas romaani sivullisuuden ongelmasta 2000-luvulla. Teoksen tapahtumat liikkuvat mystisesti toistuen toden ja epätoden väliä. Täydellisyyteen hiottua tekstiä, joka soljuu eteenpäin runollisen vaivattomasti ja taianomaisen kauniina.

Vuoden 2018 Savonia-palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtajana Varpu Puskala, varapuheenjohtajana Nina Pelli ja jäseninä Riitta Cederberg, Atik Ismail, Seppo Kononen, Ella Paija, Auli Poutiainen, Petri Tossavainen ja Jussi Tuovinen. Raadin sihteerinä toimi Johanna Oosi-Villikka.