Paten kalastuskirja sai ensimmäisen Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon

6.2.2017

Kaikkien aikojen ensimmäinen Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinto myönnettiin Porvoossa 6.2.2017 Timo Parvelan kirjoittamalle ja Pasi Pitkäsen kuvittamalle Paten kalastuskirjalle. Hulvattoman humoristinen Pate-sarja on suunniteltu erityisen helppolukuiseksi, innostamaan 6–9 vuotiaita lukuharrastuksen pariin.

”Meidän luokassa kirjaa kuvailtiin hauskaksi ja humoristiseksi, teksti on hyvää ja sujuvaa, se on vähän jännä, vuoropuhelu on kivasti kirjoitettua, siinä on vitsejä. Kuvitusta kehuttiin tosi paljon.”

Uusi Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinto jaettiin kahden finalistin kesken. Toinen palkinnonsaaja on Den fantastiske Alfredo (Malin Klingenberg, Joanna Vikström Eklöv Schildts & Söderströms). Finalistituomarina toimi elokuvaohjaaja Saara Cantell.

Palkitut teokset olivat porvoolaisten esikouluryhmien sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden suosikkeja yhdeksän ehdokaskirjan joukosta. Cantell piti lapsiraatien valintoja tärkeinä ja päätti jakaa palkinnon raatien kahden suosikkikirjojan kesken. Palkinnon tarkoituksena on edistää lasten lukuintoa. Palkinnosta kilpaili sekä suomen- että ruotsinkielisiä kirjoja.

Porvoon kaupunki ja Sanomalehti Östnyland/KSF Media perustivat Runeberg Junior   -lastenkirjallisuuspalkinnon Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Esiraatiin kuuluivat toimittaja Petra Lind, lastenkirjailija, äidinkielenopettaja Hanna Lundström ja nukketeatteritaiteilija Ilpo Mikkonen. Runeberg Junior -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Lisätiedot:

Catharina Latvala, palkintokoordinaattori, Porvoon kaupunki, 019 520 2424, [email protected]

Susann Hartman, kulttuuripalveluiden päällikkö, Porvoon kaupunki, 040 550 45 27, [email protected]

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: [email protected]