Pauliina Suden Takaikkuna-kirjan miljööseen voi nyt sukeltaa virtuaalisesti

31.5.2018

Verkkorikollisuuden uhkaavaan maailmaan sijoittuvan Pauliina Suden psykologisen trillerin, Takaikkunan (2015) miljööseen voi nyt tutustua virtuaalimaailmassa. Vantaan kaupunginkirjasto on yhdessä ZOAN Oy:n ja Tammen kanssa rakentanut Suomen ensimmäisen virtuaalisen lukuvinkkimaailman, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemisen pariin visuaalisen maailman keinoin.

Virtuaalimaailmassa on teemahuoneita, joissa teemaan liittyviä kirjoja etsitään pelaamalla. VR-lasit päässä voi seikkailla esimerkiksi Mars- ja Metsä -huoneisssa, joista löytyy joukko aiheisiin liittyviä teoksia. VR-lasien ja peliohjainten avulla visiitin voi tehdä myös kirjailija Pauliina Suden palkitun Takaikkuna-dekkarin miljööseen.

− Oli jännittävää nostaa virtuaalilasit ensi kertaa silmille ja astua ”oikeasti” sisään kirjani hakkerivelho Land-0:n tukikohtaan. Virtuaalikokemus on erilainen kuin elämys, jonka saa uppoutumalla kirjan lukemiseen, mutta se on vahva, tehokas ja mielenkiintoinen, kuvailee Pauliina Susi.

Kustannusosakeyhtiö Tammi lähti mukaan hankkeeseen, koska se tarjosi mahdollisuuden kokeilla, mihin kaikkeen kirjallisuus nykyteknologiaa hyväksi käyttäen taipuu.

− Virtuaalitodellisuuden avulla kirjallisuus ja tarinat aukeavat uudella, kokemuksellisella tavalla. Uskomme vahvasti, että visuaaliset kokemukset kirjan sisällöstä innostavat ihmisiä tarttumaan myös kirjaan ja jatkamaan virtuaalitodellisuudessa kokemaansa perinteisemmällä tavalla eli lukemalla kirjaa, toteaa Tammen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Timo Taussi.