Richard Scarry 100 vuotta – isänsä työn jatkaja Huck Scarry Suomeen

21.1.2019

Yhdysvaltalaisen lastenkirjailijan ja kuvittajan Richard Scarryn syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta 5. kesäkuuta 2019. Scarryn poika, kirjailija ja kuvittaja Richard ”Huck” Scarry II saapuu vierailulle Suomeen 25.–26.4.

Richard Scarry teki urallaan yli 300 teosta. Useimmat ja tunnetuimmat teoksista sijoittuvat Touhulan ja Puuhalan kaupunkeihin ja kertovat niiden eläinasukkaista, muun muassa Mato Matalasta ja Kissalan Hessusta. Omien kirjojensa lisäksi Scarry kuvitti myös muita teoksia. Hänet tunnetaan esimerkiksi monien Tammen Kultaisen kirjaston kirjojen kuvittajana.

Kirjailijana ja kuvittajana työskentelevä Huck Scarry on omien kirjojensa ohella jatkanut isänsä työtä. Hän väritti ja kuvitti aluksi kirjoja isänsä kanssa, ja on sittemmin kuvittanut uusia Richard Scarryn nimellä julkaistuja teoksia.

Richard Scarryn juhlavuoden kunniaksi Tammi julkaisee juhlakokoelman Mato Matalan onnenpäivät – Richard Scarryn suurimmat suosikit, joka kokoaa yksiin kansiin Scarryn suosituimmat hahmot ja tarinat. Teoksen eri osioiden johdannot on kirjoittanut Huck Scarry.