Riina Katajavuori Tanssiva karhu -runopalkintoehdokkaana

3.5.2018

Riina Katajavuori: Maailma tuulenkaatama

Riina Katajavuoren tammikuussa 2018 julkaistu runokokoelma Maailma tuulenkaatama on Ylen jakaman Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaana. Palkinto jaetaan Kajaanin Runoviikolla 4. heinäkuuta 2018, ja se on suuruudeltaan 4 000 euroa. Yhteensä palkintoa tavoittelee kuusi teosta.

Katajavuoren kokoelman runoissa navigoidaan maailman merillä, mantereilla ja ihmismielessä. Raadin mukaan kokoelma on ”lempeä ja maanläheinen, leikkivä ja tanssiva mutta kysyy keskeisiä kysymyksiä maapallostamme, sen ihmisistä ja heidän historioistaan.”

”Katajavuori miettii mistä itse on tullut, mistä muut ovat tulleet, miten olemme joutuneet, kuka minnekin. Tutkimusmatkalla kohdataan koko maailma, toinenkin löytöretkeilijä Thomas Cook, toisesta maailmasta peräisin ja toisin syin liikkeellä tuntemattomissa maissa, sekä hänen kärsivä vaimonsa Elizabeth. Kysymyksiin ei vastata, ratkaisuja ei ole. Mutta huomiot ovat hyvin todellisia ja avoimia. Lukija jää pohtimaan, liikuttuukin muttei ahdistu”, raati kirjoittaa.

Tämän vuoden Tanssiva karhu -raadissa ovat mukana puheenjohtajana kirjailija/dramaturgi Jukka Viikilä, Yleisradion kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä näyttelijä/tuottaja Erja Manto.