Salla Simukan Lumikki-trilogia saa jatkoa novellina

16.5.2016

Salla Simukan kansainvälisesti menestynyt Lumikki-trilogia valloittaa seuraavaksi elokuvamaailman. Tulevan Lumikki-trilogiaan pohjautuvan elokuvan tuottaa Zero Gravity Management. Yli 50 maassa julkaistu nuorten aikuisten trilleri saa myös kirjallista jatkoa, kun fanit pääsevät kertomaan, kenen tarina jatkuu lisänovellin merkeissä.

Tammi julkaisee Lumikki-trilogian pokkareina vuoden 2016 aikana. Kolmannen osan ilmestyessä lokakuussa julkaistaan myös lisänovelli, joka täydentää tarinaa. Salla Simukka kirjoittaa yhdestä trilogian henkilöstä fanien inspiroiman kertomuksen, jonka päähenkilön kilpailuun osallistuvat saavat päättää. Kilpailu julkistetaan Tammen Facebook-sivulla.

”Kirjojen fanit ovat kyselleet paljon, mitä hahmoille tapahtuu kirjojen jälkeen, ja tuntuukin hyvältä kysyä heiltä, kenestä haluatte kuulla lisää. Siksi on mahtavaa päästä kirjoittamaan Lumikki-trilogian jatkotarinaa”, kertoo Salla Simukka.  ”Tiedän, että kirjojen lukijoiden mielessä henkilöhahmot elävät omaa elämäänsä, kuten myös minulla. Nyt on hyvä aika palata siihen maailmaan. ”

”On suuri ilo ja etuoikeus saada todistaa läheltä, miten lahjakas suomalainen kirjailija tekee maailmanvalloitustaan. Matka Salla Simukan Lumikki-trilogian kanssa on ollut hyvin poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen jo siitä ensimmäisestä hetkestä alkaen, kun Salla kertoi saaneensa idean kirjoittaa kirjasarjan vahvasta ja herkästä, itsenäisestä ja itsepäisestä Lumikki Anderssonista. Koko Tammi riemuitsee siitä, että kirjasarjasta tehdään Hollywood elokuva.

Kirjasarjan uusi kustantaja on Amerikassa yksi maailman suurimmista Random House Children’s Books, ja se varmistaa sarjalle laajemman kansainvälisen yleisön. Salla Simukka ja Lumikki-trilogia sen todistavat: mikään ei ole mahdotonta!”, sanoo kustantaja Saara Tiuraniemi.

Jo Nesbøn ja Stieg Larssonin kaltaisiin kirjailijoihin verrattu tuottelias Simukka näyttää monipuolisen luovan taitonsa seuraavaksi lastenkirjallisuuden parissa, kun lastenromaani Sisarla – seikkailu toisessa maailmassa julkaistaan lokakuussa 2016. Sisarla on tarina sielunsisaruudesta. Se on myös tarina Salamaisuuksien puutarhasta ja Silmiöiden merestä, sudenolennoista ja rikkoutuvista peileistä ja sirpaleista, jotka jäädyttävät. Teoksen lumoavasta kuvituksesta vastaa Saku Heinänen.

Lisätiedot:

Saara Tiuraniemi
Kustantaja, Lasten- ja nuortenkirjallisuus, Tammi
+358 400 873 335
[email protected]

 

Liitteet:

Kuva Salla Simukka (c) Anni Reenpää