Tammen kevät 2017 on julkistettu

29.11.2016

Kaunokirjat

Esikoiskirjailija Ari Rädyn Syyskuun viimeinen on hätkähdyttävän intensiivinen psykologinen trilleri, joka pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle saakka. Kevään toinen esikoinen, Lasse Nousiaisen Konttaava koomikko puolestaan koettelee nauruhermoja yhdessä Jari Järvelän kirjoittaman Minä, Kaupunginjohtaja -teoksen kanssa. Historiallisen viihteen mestarin, Kristiina Vuoren, romaani Filippa sukeltaa 1500-luvun kiihkeisiin pyörteisiin. Keväällä ilmestyvät lisäksi seuraavat teokset: Markku Ropposen Kuhala ja haudan pitkä varjo, Roope Sarvilinnan Osuma, Kaari Utrion Katarina (up), Saara Kesävuoren Askeleen edellä, Salla Simukan ja Marika Riikosen (toim.) Marilyn, Marilyn ja Merja Virolaisen runoteos Aprilia/Kekri. Veera Vaahteran hykerryttävän hauska Sopivasti sekaisin ilmestyy suoraan pokkarina sekä sähkö- ja äänikirjana.

Käännetyn kaunokirjallisuuden kevät palkitsee lukijoiden kiihkeän odotuksen, kun Joona Linna tekee paluun Lars Keplerin Kaniininmetsästäjä-teoksessa. Elly Griffithsin Risteyskohdat avaa uuden, tunnelmallisen brittidekkarisajan ja Luca D’Andrean menestystrilleri Rotko vie lukijan syvälle suljetun laakson salaisuuksiin. Ikimuistoisia lukuhetkiä tarjoavat myös Blake Crouch: Pimeää ainetta, Stephen King: Etsivä löytää sekä Uinu, uinu, lemmikkini (up), Håkan Nesser: Taivas Lontoon yllä, Vilmos Kondor: Budapestin raunioissa, Lisa Hilton: Domina, Mary Higgins Clark: Niin kuluu aika, Marian Keyes: Säätäen ja soveltaen ja Anne Frank: Päiväkirja (kuvitettu laitos).

Keltaisessa kirjastossa ilmestyvät Yhdysvalloissa kohua herättänyt Hanya Yanagiharan Pieni elämä,  Paul Austerin 4 3 2 1, Torgny Lindgrenin Taiteilija Klingsor, Alice Munron Jupiterin kuut, Petina Gappahin Muistojen kirja, Svetlana Aleksijevitšin Sodalla ei ole naisen kasvoja ja Orhan Pamukin Kummallinen mieleni.

Kirjailijavieraina nähdään maaliskuussa Hanya Yanagihara ja toukokuussa Petina Gappah ja Orhan Pamuk.

Tietokirjat

Sirkka-Liisa Rannan (toim.) Sydän Karjalassa käsittelee kattavasti karjalaisuutta kulttuurihistorian näkökulmasta ennen talvi- ja jatkosotaa sekä siirtoväkiaikaa. Raila Kinnusen Nasima puolestaan on koskettava henkilökuva Nasima Razmyarista. Diego Armando Maradona kertoo huikean uransa huippukohdista teoksessaan Jumalan käsi ja Merete Mazzarellan Elämän tarkoitus vie lukijan perimmäisten kysymysten äärelle. Suomalaisen drinkkikulttuurin historiaan lukijat johdattaa Jarkko Issukan ja Mikko Koskisen Suomalainen drinkki ja herkullisimmat reseptit tarjoaa Alex Nurmen Alexin keittiössä. Lisäksi ilmestyvät seuraavat teokset: Tove Jansson (toim. Sirke Happonen): Bulevardi – ja muita kirjoituksia, Anu Partanen: Pohjoinen teoria kaikesta, Tuomas Muraja: Faktat tiskiin!, Tapani Kiminkinen ja Hannes Karppinen: Parannetaan kansa, Jouni Ranta ja Marko Erola: Vilpitön mieli – Miten myin Suomen täyteen väärennettyä taidetta, Juha Laaksonen: Lipuva lumme, Juha Laaksonen ja Minna Pyykkö: Mietteliäs konna, Kimmo Taskinen: Suomen luonnon lumo, Harri Ahonen: Pohjois-Norjan rannikkoreitit, Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen: Ruokarytmi, Jenni Sarras: Tavarataidot, Maria Malmström: Onnelin ja Annelin Nukkekotikirja, PaaPii Design: PaaPiin kaavakirja lapsille ja Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley ja Jim Hensley: Luonnosta lautaselle – Parhaat villikasvisreseptit.

Lasten- ja nuortenkirjat

Lasten- ja nuortenkirjojen kevät on täynnä toinen toistaan koskettavimpia ja hauskempia tarinoita. J. K. Rowlingin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Alkuperäinen käsikirjoitus -teos tarjoaa huikean seikkailun vuosisadan alun New Yorkissa ja Paula Norosen Supermarsu saa kilpailijan kutkuttaa nauruhermoja. Timo Parvela hemmottelee lukijoitaan kun keväällä ilmestyvät Ella ja kaverit hevosen selässä, Ella ja kiristäjä (kaikkien aikojen ensimmäinen Ella-kirja, nyt Mervi Lindmanin kuvittamana) sekä Pasi Pitkäsen kuvittama Pate Aarresaarella -kirja. Hevosten ystäviä ilahduttavat puolestaan Lin Hallbergin ja Margareta Nordqvistin Kaikki peliin, Sinttu! ja Eppu ja kesän paras päivä sekä Ingrid Flygaren Nyt on kiire, Putti! Keväällä ilmestyvät lisäksi: Martin Widmark: Vankilan arvoitus, Päivi Arenius: Soiva kansanlaulukirja, Kristiina Louhi: Tomppa ja tohtori Korva, Esko-Pekka ja Tuula Tiitinen: Pienenpieni, Paola ja Pirjo Suhonen: Erikoiskoira Affe – Kesäretki saareen, Riina ja Sami Kaarla: Kevätretki Muumimamman kanssa ja Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa, Dav Pilkey: Kapteeni Kalsari ja herra Haisee-Hirveästin huima tarina, Jari Mäkipää: Masi Tulppa: Pääsy kielletty!, Ansu Kivekäs: Ykkösjätkät ilman jarruja, Henna Helmi Heinonen: Miisa ja kaikkien aikojen kevät, Henna Helmi Heinonen ja Reetta Niemensivu (kuv.): Nellyn uudet kuviot, Saku Heinänen: Zaida ja taistelupari, Sari Peltoniemi ja Laura Haapamäki (kuv.): Allmaan vaskitsa, Tamsyn Murray: Kaikkien aikojen Camilla: tähtireportteri, Jacob Grey: Valkean lesken kosto, Mintie Das: Storm Sisters 2: Hyiset mainingit ja Nicola Yoon: Kaikki kaikessa.

Arvostelukappaleet: [email protected]

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Satu-Maria Rastas, [email protected], 050 361 7980

Tammen kevään katalogi on kokonaisuudessaan luettavissa issuu-palvelussa

Kuvat: Painokelpoiset kirjailija- ja kansikuvat ovat ladattavissa kustantamon verkkosivuilta kuvapankista