Tammen kevät ja kesä 2016 on julkistettu

11.11.2015

Kaunokirjallisuus

Tammen kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla ovat romaanit: Markku Ropponen; Kuhala ja isku Helsingissä, Elina Loisa; Rajantakaiset, Katri Lipson; Detroit, Saara Kesävuori; Keskeneräinen kuolema, Sari Luhtanen; Tähtirooli, Kristiina Vuori; Kaarnatuuli, Jari Järvelä; Tyttö ja seinä, Veera Vaahtera; Kevyesti kipsissä ja Inga Röning; Unisammakko. Kevään runokokoelmia ovat Kristiina Wallin Valon paino, Eeva Heilalan Elämän värit. Suvi Aholan ja Satu Koskimiehen toimittama antologia Joka tytön runokirja (2006) julkaistaan nyt uudelleen.

Keltaisessa kirjastossa julkaistaan Toni Morrisonin Luoja lasta auttakoon, John Steinbeckin Routakuun aika, W. G. Sebaldin Merkintöjä Korsikalta, John Irvingin Ihmeiden tie, Kazuo Ishiguron Haudattu jättiläinen, Sara Stridsbergin Niin raskas on rakkaus, Colm Tóibínin Nora Webster. Käännetyn kaunokirjallisuuden listalla julkaistaan myös yhdysvaltalaisten Blake Crouchin Wayward Pines – Viimeinen kaupunki, Stephen Kingin Se, Mary Higgins Clarikin Laulun loppu ja J. Ryan Stradalin Keskilännen keittiöt, saksalaisen Timur Vermesin Täällä taas, brittiläisten Evie Wyldin Kaikki laulavat linnut, Sarah Winmanin Merenneidon vuosi ja L. S. Hiltonin Maestra sekä ruotsalaisten Lars Keplerin Playground, Håkan Nesserin Carmine Streetin sokea jaJoakim ZanderinLähiö. Päivi Koiviston, Sanna Nyqvistin ja Heta Pyrhösen toimittama Keltaiset esseet esittelee Keltaisen kirjaston parhaita teoksia tutkijoiden silmin.

Asiaproosa

Asiaproosan listalla julkaistaan Pekka Hyysalon Fight Back – Toinen mahdollisuus, Henna Helmi Heinosen Sairauden voittamat – Äiti ja isä, tanskalaisen Svend Brinkmannin Pysy lujana – Elämä ilman self-helpiä, Matti Kososen ja Pekka Tuomikosken Suomen armeijan marssiopas Itä-Karjalaan 1938,  Elisa Heilalan Heikki Kinnunen – Tarinankertojan elämä, Mirkka Danielsbackan Sotavankikohtalot. Neuvostovangit Suomesssa 1941–1944.

Tietokirjat

Kaisa Jaakkola tarjoaa odotetun, kokonaisvaltaisen näkökulman hormonitasapainoon kirjassaan Hyvän olon hormonidieetti.

Kevään tietokirjoissa luonto ja ulkona vietetty aika ovat merkittävässä roolissa. Yleisradion luonto-ohjelmista tuttu, palkittu luontokirjailija Juha Laaksonen ja luontokuvaaja Riku Lumiaro aloittavat tarinallisen luontokirjasarjan 1000 ilmiöitä Suomen luonnosta, jonka ensimmäiset osat ovat Uskalias kettu ja Tarkka haukkaMikko Peltola ja Mika Wickström paljastavat kirjassa Peltsin matkassa Järvi-Suomen parhaat ottipaikat. Tero H. Savolainen johdattaa Mehiläisten maailmaan. Kirsti Hassinen julkaisee pienlampurin oppaan Omat lampaat ja Harri Ahonen Keski-Skandinavian vaellusreitit.

Satu Kontinen julkaisee aikuisten värityskirjan Kätketty onni. Makutarhurissa Teija Tuisku ja Heidi Haapalahti paljastavat kokkaavan tarhurin viljelyvinkit. Fitness Führer -blogista tunnettu Sofia Kilpikivi kirjoittaa naisten maraton-oppaan nimeltä Maratonmimmi.

Richard McCormick jatkaa matkailua ja ruokaa yhdistävää sarjaansa inspiraationaan New York. Myös Ella Kannisen Ellan Toscana – Kyläelämää Italiassa vie maisema- ja ruokamatkalle. Essi Avellanin Champagne on opas samppanjanystävälle ja viinimatkailijalle. Sini Visan uudessa leivontakirjassa Kinuskikissa taikoo – Klassikot uuteen muotoon.

Taito Uusimaa ry. julkaisee teoksen Kierrätä ja sisusta ja Martta Valkeejärvi Kinnasneulakirjan. Kevään ainoa käännöskirja on tunnelmallinen lahjakirja Kuninkaallisia rakkaustarinoita.


Lasten ja nuorten kirjat

Tammen lasten ja nuorten kotimaisten kirjojen listalla ovat teokset: Timo Parvela ja Mervi Lindman; Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa, Päivi Arenius; Helminauhan arvoitus. Muumilaakso salapoliisit 4, Tuula Korolainen ja Christel Rönns; Kissa Killin villi lelupäivä, Hannele Huovi, Soili Perkiö ja Kristiina Louhi; Lastenhuoneen laulukirja, Päivi Arenius; Matkalaukun arvoitus. Muumilaakson salapoliisit 3, Henna Helmi; Miisa ja jääprinsessa, Riina ja Sami Kaarla; Muumipeikko yllättää, Liisa Kallio; Pikku Papun orkesteri + CD, Niina Hakalahti ja Jukka Lemmetty; Tuukka-Omar ja superkielitaito. Tapani Bagge ja Jusa Hämäläinen; Pikku auton bändi, Ville Hytönen ja Matti Pikkujämsä; Vauvaperhe matkustaa, Riikka Jäntti; Pikkuhiiri saa vieraan, Timo Parvela ja Pasi Pitkänen; Paten kalastuskirja, Paula Noronen; Supermarsu ja lasten valtakunta, Marja-Leena Tiainen; Viestejä koomasta, Paola ja Pirjo Suhonen; Erikoiskoira Affe ja kevätretki kaupungilla.

Lasten ja nuorten kevään käännöskirjallisuutta ovat Lin Hallberg ja Margareta Nordqvist; Eppu karkuteillä, David Walliams; Gangsterimummi, John Stephens; Kohtalon kirja, Ingrid Flygare; Liian pieni Putti, Magali Le Huche; Peku ja orkesteri, Mintie Das; Storm Sisters 1: Kuohuva maailma, Lin Hallberg ja Margareta Nordqvist; Ystävät yhdessä, Sinttu. Martin Widmark; Polkupyörän arvoitus, Dav Pilkey; Kapteeni kalsari ja Pöhöpönttö 2000:n korskea kosto, Tamsyn Murray; Kaikkien aikojen Camilla: Neronleimaus, Patric Ness; Hirviönkutsu, Jacob Grey; Keskiyön kivi ja Richard Scarry; Richard Scarryn kultainen kirjasto.

Lisätietoja
Kaunokirjallisuus ja asiaproosa:
Viestintäpäällikkö Vilja Perttola, s-posti [email protected], puh. 040 755 3319 Tiedottaja Tuuli Leppänen, s-posti [email protected], puh. 040 5646 734

Tietokirjallisuus: tuottaja Mari Nieminen, s-posti [email protected], puh. 010 5060 128

Lasten ja nuorten kirjat: tuottaja Leena Salmio, s-posti [email protected], puh. 010 5060 100

Arvostelukappaleet: [email protected]

Tuotetiedot löytyvät #kirja-sivustolta: www.kirja.fi

Kuvat: Painokelpoiset kirjailija- ja kansikuvat kustantamon verkkosivuilta kuvapankista: http://www.tammi.fi/palvelut/medialle/#kuvapankki
www.tammi.fi