Tammen syksy 2016 on julkistettu

7.4.2016

Kaunokirjallisuus

Leena Lehtolainen jatkaa henkivartija Hilja Ilveskerosta kertovaa sarjaansa Tiikerinsilmä-romaanilla. Esikoiskirjailija Max Seeck puolestaan vangitsee lukijansa tiheätunnelmaisella trillerillään Hammurabin enkelit ja Risto Isomäen Haudattu uhka maalailee ajankohtaisia ääri-islamistisia uhkakuvia lähitulevaisuudesta. Kotimaisen kaunokirjallisuuden listalta ilmestyy lisäksi seuraavat teokset: Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsi, Marko Hautalan Kuiskaava tyttö, Sami Hilvon Pyhä peto, Kalle Isokallion Lontoon lampaat, Riitta Jalosen Kirkkaus, Anna Kortelaisen Siemen, Annamari Marttisen Törmäys, Hannu Mäkelän Muistan – Vapaus, Matti Remeksen Regatta, Pirjo Tuomisen Hiljaiset huvimajat, Kaari Utrion Vendela ja Sinikka Vuolan Replika.

Käännetyn kaunokirjallisuuden syksyä tähdittävät Joël Dickerin Baltimoren sukuhaaran tragedia, Stephen Kingin Mersumies, Maja Lunden Mehiläisten historia ja Yoko Ogawan Professori ja taloudenhoitaja. Viihdyttäviä ja jännittäviä lukuelämyksiä tarjoavat myös Alicia Giménez Bartlett: Petra Delicado ja kodittomat sekä Alafair Burke ja Mary Higgins Clark: Kadonnut morsian.

Keltaisessa kirjastossa ilmestyvät Haruki Murakamin Miehiä ilman naisia ja John Steinbeckin Vihan hedelmien uusi suomennos.

Asiaproosa

Asiaproosan syksyssä  liidellään taitoluistelun kiehtovaan maailmaan Leena Lehtolaisen, Elina Paasosen ja Kaisa Viitasen upeasti kuvitetussa Jään lumo -teoksessa. Hannu Kauhala puolestaan avaa toisenlaisen näkökulman jäälle jääkiekkovalmentaja Pentti Matikaisesta kertovassa teoksessaanMies joka vei Leijonat mitaleille. Martti Turtolan Mannerheim hälventää sankarimyyttiä ja tuo esiin ihmisen sankarikuvan takaa, ja Erkki Tuomioja avaa päiväkirjojaan Luulin olevani aika piruileva. Poliittiset päiväkirjat 1995-1997 –teoksessa. Asiaproosan listalta ilmestyy lisäksi: Sari Helinin ja Leena Hattusen Huonon Äidin seksikirja, Tuula Karjalaisen Tyko Sallinen, Jarmo Korhosen Vallantavoittelijat, Simo Muirin Ei enää kirjeitä Puolasta. Erään juutalaissuvun kohtalonvuodet, Sari Näreen ja Jenni Kirveksen Sota ja seksi, Juha Pohjosen Sodan ja rauhan rajalla. Välirauhan uhrit 1940-1941 ja Juhani Suomen Suomi, Neuvostoliitto ja YYA-sopimus.

Tietokirjallisuus

Suomen viihdetaivaan valovoimaisin tähti kertoo elämästään avoimesti Mari Koppisen kirjoittamassa kirjassa Jari Sillanpää. Helena Pahlman, Tuula Poutasuo, Päivi Ruutiainen ja Ulla Tillander-Godenhielm ovat koostaneet perusteellisen, tarinallisen kuvateoksen Suomalainen koru. Kimmo Taskinen ja Arttu Toivonen julkaisevat näyttävän kuvateoksen Tyyliä teille – suomalainen urheiluautokirja. Ruokakirjojen syksy käynnistyy Suomen kansainvälisesti tunnetuimman kokin Sara la Fountainin Sara’s Australia -kirjalla. Olga Temosen Olgan joulu on tunnelmallinen ja mutkaton joulun ruokakirja. Richard McCormick jatkaa matkailua ja ruokaa yhdistävää sarjaa Richard McCormick’s Tokio -kirjalla. Käännöskirjoissa ilmestyy Gilly Paulin Hollywoodin rakkaustarinoita sekä myyntimenestykseksi noussut Anthony Williamin Terveysmeedio auttaa – Totuus sairauksista ja kuinka niistä voi parantua.

Lasten ja nuorten kirjat

Tammen lasten ja nuorten kotimaisten kirjojen listalla ovat teokset: Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja pullistelija kuvittajana Christel Rönns, sekä Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset kuvittajana Salla Savolainen, Tiina Nopolan ja kuvittaja Mervi Lindmanin Siiri ja Heppa Huoleton, Timo Parvelan ja Mervi Lindmanin Ella ja kaverit rakentavat ihmekoneen, Paula Norosen ja kuvittaja Oili Kokkosen Tagli ja Telle Tehtävä sirkussaarella, Tuutikki Tolosen ja kuvittaja Pasi Pitkäsen Mörköreitti, Salla Simukan ja Saku Heinäsen Sisarla Seikkailu toisessa maailmassa, Jari Mäkipään Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja, Sari Peltoniemen ja kuvittaja Laura Haapamäen Taivazalan joutsen, Anssi Keräsen Lossi-Lassin suuri sukellus, perheen pienille Anne Vaskon Oma maa mansikka ja Jukolan seitsemän poikaa. Luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan, sekä Kaisa Järnefeltin ja Anne Vaskon Mur eli karhu, Päivä Kansallismuseossa Historia on tässä! ja Hannele Huovin ja Tove Janssonin, Taikavuosi Runo joka kuukaudelle.

Muumien ystäville julkaistaan Riina ja Sami Kaarlan Täältä tulee Pikku Myy Touhukas Tahmatassu, Muumi kirjajoulukalenteri 24 minikirjaa joulun odotukseen! ja Muumipeikon retket Talviretki Pikku Myyn kanssa ja Muumipeikon retkivihko – Talviretket.

Lasten ja nuorten syksyn käännöskirjallisuutta ovat J. K. Rowlingin ja Jim Kayn nelivärikuvitettu Harry Potter ja salaisuuksien kammio, Maria Turtschaninoffin Naondel Punaisen luostarin kronikoita, Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen piilosilla, Ingrid Flygaren Putti ja uusi ystävä, Richard Scarryn Iloiset eläinsadut (uudistettu laitos), Rosie Dickinsin Kuinka tietokone toimii? Kurkista ja koodaa!, Magali Le Huchen Peku ja rokkibändi.

Syyskauden uusintapainoksia ovat Kristiina Louhen Ainon kanssa ja Ainon vuosi, Eric Carlen Pikku toukka paksulainen, Marion Billetin Lintuja ja soittimia Iloiset äänet -sarja ja Philip Pullmanin Kultainen kompassi.

Tammen Manga-uutuksia ovat Mamoru Hosoda & Yu Susilapset 1 (3 osaa), Hikaru Suruga / Sunaakugan Titaanien sota: Levin tarina 1 (2 osaa), Sora Hoonoki Vahtikoirat 1 (5 osaa), Yoshihiro Takahashi Akame 1 (5 osaa).

Lisätietoja:

Kaunokirjallisuus ja asiaproosa: viestintäpäällikkö Satu-Maria Rastas, [email protected] tai 050 361 7980

Tietokirjat:
tuottaja Mari Nieminen, [email protected]

Lasten ja nuorten kirjat:
tuottaja Leena Salmio, [email protected]

Arvostelukappaleet: [email protected]

Tuotetiedot löytyvät #kirjasta

Kuvat: Painokelpoiset kirjailija- ja kansikuvat kustantamon verkkosivuilta kuvapankista