Tammen syksyn 2017 kirjat on julkistettu

20.3.2017

Kaunokirjallisuus

Leena Lehtolaisen rakastettu sankaritar Maria Kallio selvittää seksuaalirikollisen surmaa Viattomuuden loppu -rikosromaanissa, joka on kuohuttava ja ajankohtainen kertomus lapsiin kohdistuvista rikoksista ja koston oikeutuksesta. Viime vuonna trilleritaivaan huipulle noussut Max Seeck jatkaa yhä vauhdikkaammalla kierteellä Daniel Kuisman tarinaa Mefiston kosketus -teoksellaan, joka on itsenäinen jatko-osa Hammurabin enkeleille. Peter Franzén puolestaan tekee uuden avauksen hersyvän hauskalla Särkyneen pyörän karjatila -romaanillaan. Syksyllä ilmestyvät lisäksi seuraavat romaanit: Pauliina Suden Seireeni, Jari Järvelän Se ken tulee viimeiseksi, Heikki Valkaman esikoisromaani Pallokala, Perttu Häkkisen Hukkuminen, Kalle Isokallion Luppoisten lukkoseppä, Sissi Katzin esikoisromaani Coco Kafkan ihmeellinen elämä, Essi Kummun Hyvästi pojat, Ville Kaarnakarin Operaatio Kagaali ja Pirjo Tuomisen Tulen väri punainen.

Suomennetun kaunokirjallisuuden ystäviä hemmotellaan syksyllä erityisesti laadukkailla dekkareilla. Ninni Schulmanin Tyttö lumisateessa aloittaa Värmlandiin sijoittuvan rikossarjan, joka on ollut huikea menestys Ruotsissa. Elly Griffiths puolestaan jatkaa Ruth Galloway -mysteerisarjaa Januksen kivi -romaanillaan. Anne B. Ragden rakastettu Berliininpoppelit-trilogia saa jatkoa odotetussa Perintötila-teoksessa. Syksyllä ilmestyy lisäksi Monique Schwitterin palkittu lukuromaani Kaksitoista miestä, ja myös Anne Frankin Päiväkirjan uudistettu laitos on jälleen saatavilla. Keltaisessa kirjastossa ilmestyvät Haruki Murakamin Rajasta etelään, auringosta länteen ja Don DeLillon Nolla kelviniä.

Tietokirjallisuus

Shefki Kuqi – Kosovon härkä on Mika Wickströmin kirjoittama koskettava henkilökuva huippujalkapalloilijan elämästä ja sen käännekohdista. Maria Roihan Jussi Parviainen – Jumalan rakastaja puolestaan tarjoaa kiinnostavan näkökulman kiitetyn ja kiistellyn teatterimiehen hurjaan elämään. Ella Kannisen Ella – Kotona Italiassa vie tarinalliselle makumatkalle suomalaisten rakastamaan Italiaan. Mikko Peltolan ja Mika Wickströmin Peltsin Lappi johdattaa lukijan Lapin lumoaviin erämaihin ja pohjoisen elämänmenoon. Syksyllä ilmestyvät lisäksi seuraavat tietokirjat: Christopher Dellin Noituus, magia ja okkultismi – Kuvitettu historia, Sari Helinin Elämää tehosekoittimessa ja muita kirjoituksia, Joni Jaakkolan Väkevä elämä – Viisaampi mieli, vahvempi keho, Jarmo Korhosen Vallantavoittelijat, muun muassa Tarja Halosen, Sixten Korkmanin, Aleksi Neuvosen, Liisa Rohwederin, Suvi Sojamon, Petteri Taalaksen, Kaarin Taipaleen ja Erkki Tuomiojan kirjoittama ja Suvi Aholan toimittama Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen, Lilly Korpiolan ja Sanna Raita-ahon Arabikevään jälkeen – Arjen ja apokalypsin välissä, Melina Niemen Menestyksen portaat, soiva kirja Pohjolan eläimet äänessä – 100 eläinlajia, Heikki Pursiaisen Paska Suomi, Mika Rampan Perinneruokaa PRKL, Hippo Taatilan Petteri Koponen – Malmin jääräpää, Elina Tanskasen kirjat Onnellisesti yhdessä – Opas rakastavaan parisuhteeseen ja Parempaa seksiä – 27 harjoitusta, joilla muutat seksielämäsi sekä Robert K. Wittmanin ja David Kinneyn Paholaisen päiväkirja – Alfred Rosenberg ja kolmannen valtakunnan varastetut salaisuudet.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Risto Räppääjä seikkailee Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan kirjoittamissa ja Christel Rönnsin kuvittamissa kirjoissa Risto Räppääjä ja väärä Vincent, Risto Räppääjä kauhan varressa sekä Nopoloiden ja Iiro Rantalan Risto Räppääjän laulukirja + CD. Nopoloiden Heinähattu ja Vilttitossu – Kodin kekkerit ja Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö vievät Salla Savolaisen kuvituksella juhlatunnelmiin. Siiri-sarjaa puolestaan jatkaa Tiina Nopolan ja kuvittaja Mervi Lindmanin Siiri ja kumma Kasperi. Timo Parvelan ja Mervi Lindmanin Ella ja kaverit matkalla jamboreelle -kirjassa leirielämä kutsuu. Vauhdikkaita seikkailuja on taas luvassa Parvelan Maukan ja Väykän hyvä päivä -kirjassa Virpi Talvitien kuvittamana. Paula Norosen ja kuvittaja Oili Kokkosen kirjassa Tagli ja Telle – Tehtävä kauppakeskuksessa outo varas piinaa kauppiaita.

Potter-kuumetta kiihdyttävät J. K. Rowlingin Harry Potter ja Azkabanin vanki Jim Kayn kuvittamana, Rowlingin Huispaus kautta aikojen, Siuntio Silosäkeen tarinat ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat Tomislav Tomicin mustavalkokuvituksella sekä Rowlingin alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Potter-suomennoksista vastaa Jaana Kapari-Jatta.

Syksyllä julkaistaan lisäksi seuraavat lasten- ja nuortenkirjat: Päivi Alasalmen ja Laura Haapamäen Unten puutarha ja muita satuja, Tapani Baggen ja Hannamari Ruohosen Kaisa-sarjan Talvella, Michael Bondin Paddington lähtee lomalle, iloisesti kuvitettu katselukirja Etsi ja löydä – Kissat ja koirat, Elina Hirvosen ja Mervi Lindmanin Prinsessa Rämäpään talvitaika, Riikka Jäntin Pikku hiiren joulu, Riina ja Sami Kaarlan Muumipeikon retket – Syysretki Nipsun kanssa sekä erikseen saatava retkivihko, Liisa Kallion Minne matka, pikku Papu?, Riina Katajavuoren ja Salla Savolaisen Mennään jo naapuriin, Katja Krekelän ja Riikka Jäntin Säihky, Elina Lappalaisen ja Jussi Kaakisen Nyt pelittää!, Hannu Mäkelän ja Elina Warstan Voimalla seitsemän pöllön, Elina Rouhiaisen nuortenromaani Muistojenlukija – Väki 1, Richard Scarryn Touhulan kirjajoulukalenteri, joka sisältää 24 minikirjaa sekä soiva kirja perheen pienimmille Soiva joulukuusi.

Selaa katalogia Issuu-palvelussa

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Satu-Maria Rastas
[email protected], 050 361 7980

Arvostelukappaleet:
[email protected]

Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat ovat ladattavissa Tammen verkkosivujen kuvapankista.