Tammi julkaisee Anu Partasen Pohjoinen teoria kaikesta: Parempaa elämää etsimässä -teoksen suomeksi keväällä 2017

5.7.2016

Anu Partasen teos Pohjoinen teoria kaikesta: Parempaa elämää etsimässä avaa silmät maiden välisille eroille. Teoksessaan Partanen tarkastelee amerikkalaisen ja pohjoismaisen keskiluokan elämää ja nivoo yhteen omia kokemuksiaan, haastatteluja ja huolellista journalistista tutkimustyötä kertoakseen tarinan erilaisten yhteiskunnallisten ratkaisujen vaikutuksista tavallisten ihmisten arkeen ja vapauteen. Partanen tekee teoksessaan selväksi, että pohjoismainen yhteiskunta tukee tämän päivän maailmassa periamerikkalaisia arvoja kuten vapautta, itsenäisyyttä ja mahdollisuuksien tasa-arvoa paremmin kuin amerikkalainen malli. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa vanhempainvapaat, päivähoito, terveydenhoito ja koulutus ovat jokaisen kansalaisen ulottuvissa toisin kuin Yhdysvalloissa. Tällaisia palveluja on usein pidetty sekä Suomessa että Yhdysvalloissa merkkinä sosialistisesta holhousvaltiosta, mutta muuttaessaan Yhdysvaltoihin 2008 Partanen oivalsi pian pohjoismaisen mallin päinvastoin turvaavan jokaisen yksilön vapauden ja riippumattomuuden siitä, millaiseen perheeseen tai ympäristöön tämä sattuu syntymään.

Englanninkielisen teoksen The Nordic Theory of Everything: In Search of a Better Life on julkaissut Harper Collins, joka on yksi maailman suurimmista kustantamoista. Teos on saanut heti ilmestyttyään hyvän vastaanoton Yhdysvalloissa. Suomeksi teos julkaistaan keväällä 2017.

“This is a wonderful, hopeful book about what American society could be—not by adopting Nordic ‘socialism,’ but by embracing the values that have allowed Nordic citizens to enjoy more freedom and equality than in present-day America. The American Dream was once an inspiration to the world. Anu Partanen shows us how to rediscover it.”

—Robert B. Reich

Chancellor’s Professor of Public Policy at University of California, Berkeley,

and former U.S. Secretary of Labor

Anu Partanen on Suomessa syntynyt toimittaja, joka on asunut vuodesta 2008 New Yorkissa. Hän on kirjoittanut New York Times, The Atlantic ja Fortune Magazine -lehtiin. Suomessa Partanen työskenteli Imagen toimituspäällikkönä, Helsingin Sanomissa ja Ylioppilaslehdessä.

Lisätiedot:

Anu Partanen, [email protected]

Reetta Miettinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja,
[email protected], 040 8344 340

Valokuva: Kristiina Wilson