Tammi julkaisee Bonon muistelmat vuonna 2020

1.11.2018

Tammi julkaisee irlantilaisen U2:n laulajan ja keulakuvan Bonon muistelmat Suomessa. Vuonna 1960 syntynyt Bono, oikealta nimeltään Paul David Hewson, tunnetaan paitsi laulajana myös näkyvänä yhteiskunnallisena keskustelijana ja erityisesti ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Bono kirjoittaa muistelmansa itse, ja ne ilmestyvät vuonna 2020.

”Bono on yksi maailman tunnetuimmista muusikoista ja lauluntekijöistä ja miljoonien ihmisten ihailema myös yhteiskunnallisen aktiivisuutensa vuoksi. Tammelle on suuri ilo ja kunnia toimia hänen muistelmiensa kustantajana Suomessa”, Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Markku Aalto hehkuttaa.

Dublinissa vuonna 1976 perustettu, neljätoista studioalbumia julkaissut U2 on yksi maailman suurimpia ja menestyneimpiä rockyhtyeitä. Se on esiintynyt Suomessa neljä kertaa, edellisen kerran U2 360° -kiertueellaan vuonna 2010, jolloin yhtye myi Helsingin Olympiastadionin täyteen kahtena peräkkäisenä iltana.

Tammi on julkaissut aiemmin vuonna 2006 Neil McCormickin toimittaman U2 X U2 -kirjan, jossa Bono, kitaristi The Edge, basisti Adam Clayton ja rumpali Larry Mullen Jr. kertovat omin sanoin U2:n tarinan.

Bonon toistaiseksi nimeämättömien muistelmien alkuteoksen kustantaa yhdysvaltalainen Knopf. Kirjan käännösoikeuksia kaupattiin Frankfurtin kirjamessuilla lokakuun alkupuolella. Toistaiseksi käännösoikeudet on myyty yli kymmeneen maahan.

Lisätiedot:
Markku Aalto | kustannuspäällikkö | Kustannusosakeyhtiö Tammi
[email protected]