Tammi julkaisee Harry Potter and the Cursed Child Parts One and Two -näytelmäkirjan suomeksi

26.4.2016

Tammi on suomenkielisten Harry Potter and Cursed Child -näytelmään perustuvien kirjojen kustantaja. Käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet J.K. Rowling, Jack Thorne ja John Tiffany. Näytelmäksi sen on kirjoittanut Jack Thorne.

Suomalaiset fanit saavat luettavakseen syksyllä 2016 Harry Potterista kertovaan näytelmäkäsikirjoitukseen perustuvan kirjan. Kahdeksannen Harry Potter -tarinan myötä Lontoossa nähtävä näytelmä tulee tutuksi kaikille suomalaislukijoille.

Suomenkielisen e-kirjan julkaisee puolestaan Pottermore, Harry Potterin ja J.K. Rowlingin velhomaailman kansainvälinen digitaalinen kustantaja

”Harry Potter -sarjalla on ollut poikkeuksellisen suuri vaikutus lukijoihin täällä Suomessa ja myös muualla maailmassa. Sen avulla kokonaiset sukupolvet ovat löytäneet lukemisen riemun. Olemme onnellisia saadessamme tuoda uuden tarinan suomalaisten lukijoiden iloksi.”, Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi kertoo.

Lisätietoja kirjasta / näytelmästä

Kahdeksas tarina. Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin.

Harry Potter and the Cursed Child on J.K. Rowlingin, Jack Thornen ja John Tiffanyn uusi teos ja virallisesti ensimmäinen Harry Potter -tarina, josta on tehty näytelmäversio. Näytelmän ensi-ilta on Lontoon West Endissä 30.7.2016.

Harry Potterin elämä on aina ollut haasteellista, eikä se tunnu helpottuvan nyt, kun hän on ylityöllistetty Taikaministeriön virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä.

Samaan aikaan kun Harry rimpuilee menneisyytensä kanssa, Albus, hänen nuorin poikansa, kipuilee perheensä henkisen perinnön kanssa. Perinnön, jota hän ei koskaan halunnut harteilleen. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa yhteen pahaenteisesti, sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden. Toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.

Harry Potter and the Cursed Child -näytelmäkirjan ennakkopainos sisältää näytelmän varhaisen vaiheen tarinan, joka on muodostunut ennen ensimmäisiä esityksiä. Näytelmän teksti elää esitysten myötä, mikä tarkoittaa, että näytelmäkäsikirjan ennakkopainos on saavilla vain rajoitetun ajan. Sen korvaa myöhemmin lopullinen Harry Potter and the Cursed Child -näytelmäkirja. Lisätietoja lopullisesta näytelmäkirjasta kerrotaan myöhemmin.

J.K. Rowling on huikean maailmanmenestyksen saavuttaneen seitsenosaisen Harry Potter -kirjasarjan luoja. Teokset ilmestyivät vuosina 1997-2007 ja ne ovat myyneet yli 450 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, teoksia on käännetty 79 kielelle ja niitä on ollut saatavilla yli 200 maassa. Harry Potter -kirjojen pohjalta on tehty lisäksi kahdeksan menestyselokuvaa.

J.K. Rowling on kirjoittanut kolme Tammen suomeksi julkaisemaa Harry Pottereihin liittyvää käsikirjaa, joista kahden ensimmäisen kirjan, Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, tuotto lahjoitettiin Comic Relief-säätiölle ja Siuntio Silosäkeen tarinat hänen Lumos-hyväntekeväisyysäätiölleen.

J.K. Rowlingin Pottermore on vuonna 2012 perustettu digitaalinen viihde- ja verkkokauppayritys, jonka myötä fanit voivat viihtyä hänen uusien kirjoitustensa parissa ja sukeltaa syvälle velhojen maailmaan.

Marraskuussa 2016 saa ensi-iltansa myös J.K. Rowling käsikirjoittama elokuva Fantastic Beasts and Where to Find Them (Ihmeotukset ja niiden olinpaikat). Se on ensimmäinen Rowlingin itse käsikirjoittama elokuva, joka laajentaa hänen luomaansa velhomaailmaa.

Lisätietoja:

Saara Tiuraniemi
Kustantaja, Lasten- ja nuortenkirjallisuus, Tammi
+358 400 873 335
[email protected]

Pottermore:

Yhdysvallat
Howard Polskin: [email protected]

Iso-Britannia
Rebecca Salt: [email protected]
Mark Hutchinson: [email protected]