Tammi julkaisee Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan alkuperäisen käsikirjoituksen suomeksi

8.11.2016

Lisko Scamanderin kirjoittaman alkuperäisen Tylypahkan oppikirjan innoittama Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus on uusi, erillinen tarina ja samalla rakastetun ja kansainvälisesti tunnetun Harry Potter -kirjasarjan luoneen  J.K. Rowlingin debyytti elokuvakäsikirjoittajana.

Teos tulee sisältämään J.K. Rowlingin täydellisen käsikirjoituksen elokuvaan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka on maagisten olentojen ja hahmojen jännittävä seikkailu. Elokuvakäsikirjoituksen suomenkielinen laitos julkaistaan keväällä 2017. Warner Bros. Picturesin tuottaman elokuvan maailmanlaajuinen ensi-ilta on 18. marraskuuta 2016.

Suomenkielisen sähkökirjaversion käsikirjoituksesta julkaisee J.K. Rowlingin velhomaailman kansainvälinen digitaalinen kustantaja Pottermore.

”J.K. Rowling laajentaa velhomaailmaansa uuteen ajanjaksoon ja paikkaan ja olen innoissani siitä, että Tammi saa tuoda tämän uuden maailman, sen ihmeelliset oliot ja henkilöt myös suomalaislukijoiden ulottuville, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

Lisätiedot elokuvasta:

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan alku sijoittuu vuoteen 1926. Lisko Scamander, jota esittää Academy Award -voittaja Eddie Redmayne,  on juuri palaamassa maailmanlaajuiselta tutkimusmatkalta, jonka aikana hän on löytänyt ja dokumentoinut häkellyttävän määrän  taikaolentoja. Hän aikoo ennen kotiinpaluutaan piipahtaa New Yorkissa, mutta siellä tulee mutkia matkaan: kuvioihin sotkeutuu  Jacob-niminen ”ei-taik” (”No-Maj” on amerikkalainen nimitys jästille), muuan taikasalkku katoaa, ja osa Liskon ihmeotuksista lähtee karkuteille… Tämä kaikki tietää vaikeuksia sekä velhoille että ei-taikeille.

Lisätietoa lehdistölle:

1. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on uuden elokuvasarjan aloitusosa. Sen kuvauspaikkana on Warner Bros. Studios Leavesden, missä Harry Potter -elokuvia on tehty jo kymmenen vuoden ajan, sekä Liverpool. Ohjaajana on neljän edellisen Harry Potter -elokuvan ohjaaja David Yates, ja teos kokoaa yhteen Harry Potter -menestysleffojen tekijätiimistä myös tuottajat David Heymanin, J.K. Rowlingin, Steve Klovesin and Lionel Wigramin.

2. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus -kirjan ulkoasun ovat luoneet graafiset suunnittelijat Miraphora Mina and Edwardo Lima, yhteisnimeltään MinaLima. MinaLima teki merkkejä, karttoja, kulisseja ja suunnittelua kaikkiin Harry Potter -elokuviin, ja heidän työtään nähdään myös tulevassa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvassa.

3. J.K. Rowling on kirjoittanut Harry Potter -bestsellerkirjasarjan, jonka seitsemän osaa ilmestyivät vuosina 1997–2007. Niitä on myyty yhteensä yli 450 miljoonaa kappaletta 200 maassa ja 79 kielelle käännettynä, ja niistä on tehty kahdeksan hittielokuvaa.

J.K. Rowling on kirjoittanut hyväntekeväisyystarkoituksiin kolme sarjaan liittyvää oheisteosta: Huispaus kautta aikojen, Ihmeotukset ja niiden olinpaikat sekä Siuntio Silosäkeen tarinat, joiden tuotto tukee hänen lasten avustusjärjestöään Lumosta.

Vuonna 2012 perustettu J.K. Rowlingin digiviihteeseen ja sähköiseen liiketoimintaan keskittyvä yhtiö Pottermore tarjoaa faneille tilaisuuden nauttia Rowlingin uusista teksteistä ja sukeltaa yhä syvemmälle hänen taikamaailmaansa.

J.K. Rowling on paitsi kirjoittanut käsikirjoituksen elokuvaan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, myös ollut mukana laatimassa näytelmää Harry Potter ja kirottu lapsi, osat 1 ja 2. Kyseessä on uusi tarina, jonka tekijät ovat J.K. Rowling, John Tiffany ja Jack Thorne; uusi näytelmä on Jack Thornen käsialaa. Ensi-ilta Lontoon West Endissä oli 30.7.2016.

4. Näytelmäkirja Harry Potter ja kirottu lapsi, osat 1 ja 2 julkaistaan suomeksi 8.11.2016.

Yhteystiedot Tammi

Saara Tiuraniemi
Kustantaja, Lasten- ja nuortenkirjallisuus, Tammi
+358 400 873 335
[email protected]

Satu-Maria Rastas
viestintäpäällikkö Tammi
+358 50 3617 980
[email protected]

Mediakontakti Pottermoressa

Yhdysvallat:
Howard Polskin: [email protected]
 
Iso-Britannia:
Rebecca Salt: [email protected]
Mark Hutchinson: [email protected]