Tammi julkaisee Jan Vapaavuoren ja Minna Paajasen kirjan Pysy liikkeellä syksyllä 2023

29.6.2023

Liikkumattomuus uhkaa yksilöitä ja yhteiskuntia ympäri maailman, ja siitä on virinnyt vilkas keskustelu myös Suomessa. Mistä puhumme, kun puhumme liikkumisesta, miksi istumme lähes puolet päivistämme ja mitä seuraa, kun alamme liikkua joka päivä enemmän?

Moderni yhteiskunta on monin tavoin passiiviseen elämäntapaan ohjaava, ja tällä on yksilötasolla vahvan kielteinen vaikutus niin terveyteen, jaksamiseen kuin mielen hyvinvointiin. Muutos parempaan alkaa ymmärryksestä, että liikunta ja liikkuminen ovat eri asioita.

”Liikkuminen on luontainen tapa olla ja elää. Ilman sitä sekä yksilöt että yhteiskunnat voivat huonosti”, toteaa Jan Vapaavuori.

”Kirja kertoo siitä, miksi ja miten liike lakkasi ja kuinka voimme palauttaa sen arkeemme”, jatkaa Minna Paajanen.

Jan Vapaavuori on entinen ministeri ja Helsingin pormestari. Hän toimii Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana ja on aiemmin toiminut myös Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana.

Minna Paajanen on edistänyt liikuntaa ja liikkumista yli 15 vuoden ajan julkisella sektorilla. Hän työskentelee Helsingin kaupungilla Liikkumisen edistäminen -yksikön päällikkönä ja on aiemmin toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston pääsihteerinä.

Kirja ilmestyy 23.10.2023.