Tammi julkaisee Lontoon kirjamessujen kohutrilogian

5.5.2015

Maestra oli yksi Lontoon messujen jännittävimpiä kirjoja. Siinä yhdistyvät psykologinen trilleri, taidemaailman loisto ja neuvokas sankaritar, joka ei keinoja kaihda. Ei ihme että filmioikeudet myytiin heti – päähenkilöä verrataan jo Lisbeth Salanderiin ja Kiltin tytön Amyyn”, kertoo Tammen käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko.

Maestra kertoo lontoolaisesta taidehuutokaupan assistentista Judith Rashleighista, joka törmää työpaikallaan huomattavaan taideväärennökseen. Judith saa potkut ennen kuin ehtii tuoda paljastusta päivänvaloon. Nuorelle naiselle tarjoutuu kuitenkin houkutteleva tilaisuus ansaita rahaa varakkaan miehen seuralaisena Ranskan Rivieralla. Kohtalokkaan virheen takia hän joutuu pakenemaan henkensä kaupalla. Turvapaikan tarjoaa taidemaailman pimeä puoli, missä Judithin kyvyille on käyttöä. Siellä hän oppii pelin hengen: tapa tai tule tapetuksi.

Brittiläiskirjailija L.S. Hilton eli lapsuutensa Englannissa, myöhemmin Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Italiassa. Nykyisin hän asuu Lontoossa. Hilton on opiskellut taidehistoriaa ja kirjallisuutta. Ennen kirjailijaksi ryhtymistä hän työskenteli muun muassa toimittajana ja taidekriitikkona. Maestran elokuvaoikeudet on ostanut Columbia Pictures.


Lisätiedot

Käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko, puh. 050 5874 305,  s-posti [email protected]