Tammi julkaisee Mr. Lordin elämäkerran keväällä 2022

14.10.2020

Viisi hard rock -hirviötä teki Ateenassa toukokuussa 2006 sen, minkä ei pitänyt olla mahdollista. Lordi-yhtyeen ennätyspistein lunastama Euroviisu-voitto oli Suomen kautta aikain ensimmäinen – ja toistaiseksi viimeinen. Suuri yleisö tuntee Lordin tuosta hetkestä, mutta Lordin historiasta Euroviisut ovat vain pieni osa. Yhtyeellä on vankka fanikunta eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 30 vuotta yhtyeen perustamisesta ja 20 vuotta ensimmäisen albumin, Get Heavyn, julkaisusta. Mr. Lordin mukaan nyt, tasavuosien täyttyessä, on hyvä hetki laittaa yhtyeen tähänastinen historia kansien väliin.

Keväällä 2022 julkaistava tietokirja Lordiary kertoo myös Mr. Lordin henkilökohtaisesta elämästä. Kirjan kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Maria Jyrkäs.

”Tarinaani sisältyy todella paljon sellaista, mistä en ole koskaan puhunut julkisesti. Nyt on sen aika. Lordiaryssa annan palaa ja puhun suoraan siitä, miten näen ja koen asiat, ihmiset ja erinäiset hienot ja toisaalta myös todella paskamaiset sattumukset vuosien varrelta”, Mr. Lordi sanoo.

Rovaniemeläinen Mr. Lordi on Lordin perustaja, keulahahmo, yhtyeen musiikin säveltäjä sekä visuaalisen ilmeen luoja. Lordin levyt ovat myyneet moninkertaista platinaa, ja yhtye on palkittu muun muassa lukuisin Emma-palkinnoin. Lordin viimeisin studioalbumi Killection ilmestyi tammikuussa 2020.

Maria Jyrkäs on siuntiolais-rovaniemeläinen kirjailija ja toimittaja. Hän on työskennellyt 20 vuotta Yleisradiossa ja toimii nykyisin media-alan yrittäjänä. Hänen esikoisteoksensa Muutoksen matkaopas (Tammi) ilmestyi syyskuussa 2020.