Tammi julkaisee Tero Pitkämäen elämäkerran

10.12.2019

Maailmanmestaruus 2007 ja kuusi muuta arvokisamitalia, Suomen maineenkantaja ja yleisurheilun ykköstykki 15 vuotta, takuuvarma tuloksentekijä. Tero Pitkämäen urheilu-ura on suomalaisille tuttu. Nyt avautuvat myös sen taustat: eteläpohjalainen sisu ja herrasmiesluonne, urheiluammattilaisuus, suhtautuminen menestykseen ja vastoinkäymisiin, tinkimätön asenne harjoitteluun ja poikkeuksellinen kyky toipua vammoista.

Keihäsmies on myös tarina suomalaisesta keihäänheitosta viime vuosikymmeninä. Päähenkilön ja hänen lähipiirinsä lisäksi ääneen pääsevät lajin kotimaiset ja ulkomaiset legendat, fanit ja vallanpitäjät.

”Kirjaan tulee pelkästään faktaa, kuten tapanani on haastatteluissakin aina ollut. Fiktiot kuuluvat muihin teoksiin. Tulen käyttämään paljon aikaa ’Keken’ apuna, että kirjasta tulee mahdollisimman hyvin minun näköiseni. Siksi muut esiintymiset ja haastattelut saavat nyt odottaa ja keskityn kirjaprojektin läpiviemiseen. Pyritään tekemään tyylillä ja taidolla.  Toivottavasti onnistumme tekemään kirjan, josta on myös hyötyä nuorille urheilijoille ja kiinnostavaa luettavaa kenelle tahansa”, sanoo Tero Pitkämäki.