Tammi vahvistaa kustantamistaan

8.8.2019

Tammen kotimaisessa kaunokirjallisuudessa jatkaa kustannuspäällikkönä Hannu Harju ja uudeksi kustannuspäälliköksi on nimetty Petra Maisonen. Kustannustoimittajana jatkaa Anne Ilves ja osastolla aloittaa uutena kustannustoimittaja Antti Berg. Berg on aiemmin työskennellyt mm. Helsingin Sanomissa. Tammeen hän siirtyy Kotimaa-lehdestä.

Kustannuspäällikkönä aloittava Petra Maisonen on työskennellyt kustannustoimittajana Tammessa yli 15 vuoden ajan. Hänen toimittamansa kirjat ovat saaneet lukuisia palkintoja, kuten Finlandia-, Runeberg-, Johtolanka- ja Tiiliskivi-palkinnot.

”Tämän työn tähtihetkiä on se, kun saa käsiinsä tekstin, jossa on vahva oma ääni ja puhutteleva tarina. Tavoitteenani onkin löytää Tammen listalle niin kiinnostavia tarinoita, että nekin jotka eivät yleensä lue, joutuvat tarttumaan kirjaan. Kirjat avaavat meille näkymän paitsi toisenlaisiin maailmoihin, myös ihmisyyteen, ja tässä ajassa tarvitsemme enemmän kuin mitään muuta ymmärrystä toisesta ihmisestä”, Maisonen sanoo. 

Tietokirjallisuuden osastolla aloittaa uutena kustannustoimittajana Eetu Kauppinen. Kauppinen on aiemmin työskennellyt kustannustoimittajana Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa. Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuudessa uutena kustannustoimittajana on aloittanut Satu Heimonen. Hän on aiemmin työskennellyt Sanoman Kids Mediassa. Suomennetussa kaunokirjallisuudessa on aloittanut kustannustoimittaja Oona Juutinen, joka on aiemmin työskennellyt toimittajana ja suomentajana.

Tammi kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön, joka on Suomen johtava kirjankustantaja. Tammen menestyskirjailijoihin lukeutuvat muun muassa Leena Lehtolainen, Pirjo Tuominen, Max Seeck ja Saara Turunen. Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden lippulaiva on tänä vuonna 65 vuotta täyttävä Keltainen kirjasto lukuisine nobelisteineen. Tietokirjallisuudessa tämän syksyn odotetuimpiin teoksiin kuuluvat elämäkerrat Markus Selinistä, Kari Lumikerosta sekä ilmastoaktivisti Greta Thunbergista. Tammen suosikkilastenkirjailijoista Timo Parvela viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa yhteistyössä Unicefin kanssa. Muita lastenlistan kiintotähtiä ovat Sinikka Nopola ja Tiina Nopola, Paula Noronen ja Muumit. Myös rakastetut Disney-kirjat ovat tänä vuonna saaneet Tammesta kodin.